Pikant

Een tijdje geleden zinspeelde Schijndels trainer Mark Schenning er al op en zowaar, het duel tussen Someren en HVCH van komende zondag kan na de topper van dit weekend (HVCH-Schijndel 0-3) weleens van doorslaggevende invloed zijn op de ontknoping in de eerste klasse D. “Op de eerste plaats is het natuurlijk zo dat wij zelf willen winnen om de derde plaats vast te houden. Dat wij daarmee mijn oude club Schijndel helpen, tja. Laat ik het erop houden dat wij ze dit seizoen al voldoende pijn hebben gedaan door twee keer van ze te winnen”, lacht Harjan de Wit.

De coach uit Valkenswaard die het zo prima doet met Someren. “Ik durf te stellen dat wij met de kern van onze selectie onderkant Hoofdklasse waardig zijn. In deze fase van het seizoen krijg je echter met blessures en schorsingen te maken en dan blijken de nummers 14 tot en met 22 nog niet helemaal van hetzelfde niveau. Dat is geen verwijt, slechts een constatering. Inherent aan het beleid dat Someren voert. Ambitieus in de zin van zo hoog mogelijk proberen te spelen, maar wel met spelers uit eigen gelederen.”

Bekroning

Vergelijkbaar met wat ze in Heesch met HVCH aan het doen zijn. “Klopt, eigenlijk is dat de mooiste en zuiverste manier om amateursport te bedrijven. Hier in Someren hebben alle selectiespelers een enorme binding met de club. En als er van onderaf goed en doordacht met jeugd wordt omgegaan, zie je waartoe dat allemaal kan leiden”, weet De Wit, die zondag met zijn team overigens drie kostbare punten verspeelde. “Tijdens de winterstop hadden we onze doelstelling – handhaving – al gerealiseerd. Toen hebben we de lat richting nacompetitie gelegd. De derde plaats geeft daar recht op en vooralsnog hebben we die in handen. Hoewel HVV in onze nek hijgt. Die nacompetitie zou voor Someren de ultieme bekroning zijn, maar los daarvan kunnen we sowieso terugkijken op een uitstekend seizoen.”

 

Be Sociable, Share!