‘Parijs is nog ver’

Er zijn in die eerste klasse C ontegenzeggelijk ploegen met meer intrinsieke kwaliteit. Toch staat Nemelaer als tweede geklasseerd, in verliespunten zelfs gelijk met lijstaanvoerder Vlissingen. “Nog zeven punten te gaan”, zegt coach Piet Drijvers niettemin. Wat, kijken ze in Haaren nog steeds naar beneden? “Nu genieten we en terecht, maar aan de andere kant: Parijs is nog ver.”

Gekscherend worden in Haaren in deze dagen van hoogtij weleens verwijzingen gemaakt richting Hoofdklasse. Sec naar de cijfers gekeken is daar ook niet veel mis mee. “Zondag wonnen we van Best Vooruit, maar stel nou dat dit niet gebeurd was? Bij 1-1 misten zij een grote kans. En aan de overzijde tastte hun keeper vervolgens mis bij een vrije trap van Rick te Riele (foto).  Zo dicht zit het allemaal op elkaar. Dus mijn motto is gewoon met die beentjes op de grond blijven en doen waar we goed in zijn. Vanuit de organisatie spelen en toeslaan waar het kan.”

Realisme

Drijvers verwacht gezien de ontwikkelingen tot dusver dat Nemelaer ook volgend seizoen op zijn minst in de eerste klasse voetbalt. “Ik denk dat wij voor onze tegenstanders een moeilijk te kloppen ploeg zijn. Een team dat aan de hand van een paar routiniers elke week weer wat bijleert. Nee, dat is geen valse bescheidenheid. Dat is realisme. Dromen mag en als we de kans krijgen, zullen we die zeker pakken. Maar momenteel hebben we nog niks, hoor.”

Be Sociable, Share!