Ouwe taaie

Het fanatisme en de beleving van de voetbalsport is nog steeds vergelijkbaar met toen. Toen is eind jaren zeventig. “De tijden zijn veranderd, maar het spel voetbal geeft me nog altijd veel plezier. Als dat niet meer zo zou zijn, stop ik acuut”, zegt John Huisman, 63 jaar jong en momenteel coach van de Bossche tweedeklasser BVV. ‘Het enige verschil met voorheen is dat ik rustiger ben geworden, minder opvliegend.” Dus dat er eind 2010 kritiek op hem neerdaalde en Huisman dringend werd verzocht op te stappen bij BVV, ach, daarover haalde hij alleen maar zijn schouders op. “Dat commentaar kwam uit een bepaalde hoek, daar kon je op wachten. Zaken waarover ik me echt niet meer druk kan maken. Het bestuur staat vierkant achter me. Niet voor niets heb ik in oktober al voor een jaar bijgetekend.”

Bij zijn aantreden haalde Huisman de stofkam door de zojuist gepromoveerde selectie van BVV. “Ik heb altijd de insteek om iets voor de langere termijn neer te zetten. Een beleid uit te stippelen waarmee de club vooruit kan. Dan moet je soms keuzes maken. Hoe vervelend dat misschien ook kan zijn voor bepaalde personen. Maar dat levert ook altijd nieuwe impulsen op. Zo haalde ik Jordy Thomassen uit de B1 bij de selectie. Die jongens is inmiddels net 17 geworden, maar doet het uitstekend als rechterspits. Een proces kost altijd tijd. Vandaar ook de wisselvallige resultaten voor de winterstop. Puur door onervarenheid heeft BVV de nodige puntjes laten liggen.”

Maar vooral na Nieuwjaar vertaalt de progressie van BVV zich langzamerhand ook in tastbare gegevens. Met nog twaalf duels te gaan, waarvan zeven op eigen veld en PSV zondag de eerstkomende is, gaat Huisman er vanuit dat BVV zich gaat handhaven. “De trainingsopkomst is geweldig. Soms moet ik jongens zelfs afremmen. De complimenten die wij krijgen over ons veldspel zijn terecht. En nu we dat ook kunnen omzetten in winst is de opgaande lijn definitief ingezet. Keerzijde van dit verhaal is dat er aan onze jongens getrokken wordt. Glenn Schapendonk vertrekt straks naar OJC Rosmalen en volgens mij zitten meer clubs op het vinkentouw voor onze talenten”, aldus de coach die in 34 jaar 17 prijzen pakte met onder meer clubs als TOP en Gemert. “Stiekem hoop ik dit seizoen op een volgende”, bekent Huisman met een knipoog naar periode drie.

Be Sociable, Share!