Opmars

foto Robert Janzen

Met twee uit zes was de start van OSS’20 teleurstellend, maar het geduld en geloof in eigen kunnen heeft zich de laatste maanden uitbetaald. Een goede reeks heeft ertoe geleid dat OSS is opgeklommen tot op ruikafstand van de titelkandidaten én bovenaan staat in de tweede periode. Zaterdagavond wacht de ploeg van Roland Schuermans een cruciaal duel. “Als we nog iets willen dan moeten wij winnen van HVCH.”

Hoopt de trainer dan stiekem op het scenario zoals zich dat een paar jaar geleden afspeelde? Toen hij met Dongen na een matig begin in de eerste klasse maar bleef winnen en op de slotdag een lange neus trok richting concurrentie. “Niets is onmogelijk, maar we moeten toch vooral realistisch blijven. OSS heeft veel jonge spelers overgeheveld en die hadden logischerwijs even tijd nodig.”

Inmiddels zijn de puzzelstukjes in elkaar gevallen. “De mix is prima en we voetballen  verdienstelijk, ook in de oefenpotjes tijdens de winterstop tegen hogere clubs. Bij OJC verloren we zondag dan weliswaar met 3-0, maar ik heb veel goede dingen gezien. Straks kunnen inzetten op een stunt in de nacompetitie is ons streven. Want echt, dit OSS heeft inhoud en is talentvol. Ik heb niet voor niets voor een jaar bijgetekend. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden ….”

Waakzaam

Op korte termijn lonkt alvast een deelnamebewijs aan de nacompetitie. “We staan twee punten voor op HVV met nog vier duels te gaan. De weg is nog lang, maar we hebben het dus in eigen hand. De wedstrijd tegen koploper HVCH wordt belangrijk. Een lastig te bespelen ploeg, die kan wachten en voorin veel dreiging heeft. We zullen zodoende waakzaam moeten zijn, zonder al teveel concessies te doen aan onze speelwijze. Het vertrouwen is er.”

Be Sociable, Share!