Opa’s laatste kunstjes

foto AB Dijksman

“Een ploeg die uit de Hoofdklasse is gedegradeerd, is min of meer verplicht om meteen mee te doen om de bovenste plaatsen. Met die insteek heb ik er ook een jaartje aan vastgeplakt. Mijn laatste. Ja, nu echt”, beweert Bart van Limpt (36), die eigenlijk als assistent van Frank Weijers aan de slag zou gaan bij De Valk, maar door het late vertrek van Ruud van den Dungen (FC Oss) alsnog zwichtte.

Ook omdat hij dacht dat zijn heupklachten een stuk minder waren geworden. Dat valt nu in de praktijk trouwens een beetje tegen. “Vooral na de inspanningen van een wedstrijd. Maar goed, met pijnstillers kom ik deze laatste maanden van mijn voetbalcarrière wel door, vermoed ik.” Wat ook tegen viel was het resultaat van zondag bij LONGA. In Tilburg liep De Valk tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. “We mogen het niet als excuus gebruiken, maar in het schema krijgen wij nu telkens te maken met de ploeg die een week tevoren tegen DESK heeft gevoetbald. En aangezien die nogal huishouden met afgetekende uitslagen, heb ik het gevoel dat wij met De Valk met ultradefensieve teams te maken krijgen. Die willen niet nog eens een pak slaag..”

Mathilda

Naast de nederlaag (3-2) incasseerde De Valk in Tilburg een wellicht nog groter verlies. Carsley Mathilda ging ‘zomaar’ door zijn rug en Van Limpt vreest voor een langere afwezigheid. “In de breedte zijn wij weliswaar sterk genoeg, maar een tweede specialist als Carsley hebben we niet.  Een speler zoals Torino Hunte ja, maar dan met meer fysieke mogelijkheden”, weet Van Limpt aan de vooravond van het duel met EFC, de regionale kraker onder de rook van Eindhoven. “Een duel met nogal wat sentimenten, waarin wij allemaal top moeten zijn, anders kon het weleens een vervelende avond worden.”

En die kan De Valk niet gebruiken na de zeperd van zondag. “Ik verwacht namelijk dat een aantal clubs zoals DESK, Vlissingen en mogelijk Halsteren rond de winterstop al een gaatje heeft geslagen. Zie er dan nog maar eens bij te komen.” In meerdere opzichten is De Valk-EFC (aftrap 19.30) dus niet zomaar een wedstrijd. “Het zal met PSV-Feyenoord op zondag te maken hebben, maar los daarvan vind ik die zaterdagavond een prima alternatief. Zeker voor spelers met een gezin een ideaal tijdstip om het weekend niet helemaal in het teken van voetbal te laten staan.”

Be Sociable, Share!