Oordoppen?

foto Eva de Bruijn

Vrijdag besprak de selectie inclusief staf van Geldrop/HB aan de vooravond van de competitie de ambities en doelstellingen voor komend seizoen. Een plekje bij de eerste vijf en een periodetitel en dus deelname aan de nacompetitie was de uitkomst van het onderhoud. Afgaande op DOSKO in wedstrijd 1 echter een volkomen vrijblijvend onderonsje. “Misschien hebben ze met oordoppen gezeten.”

Stof tot nadenken en –praten voldoende na de afstraffing met liefst 7-0 bij de promovendus uit Bergen op Zoom. Voor zichzelf heeft Frank Brands al een aardig beeld over het hoe en waarom. Daar wil de coach echter eerst met zijn spelers over praten. “Vooropgesteld, zowel winnen als verliezen doe je met zijn allen. Vanaf het laatste fluitsignaal ben ik bezig met de vraag waar ik het zelf misschien heb laten liggen. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest”, reflecteert Brands.

Cynisme

Die benadrukt dat paniektoestanden in deze situatie het laatste is wat Geldrop nodig heeft. Frappant is het wel dat het team sinds zijn komst na de zomerstop ‘maar’ twee keer verloor, maar dan wel meteen met tennisuitslagen. “Die overige duels wonnen we redelijk overtuigend met behoorlijk voetbal. Mentale weerbaarheid? Zou kunnen. Bij De Valk (6-0) voor de beker zakte het als een plumpudding in elkaar na een achterstand en dat was zondag wederom het geval. Dan gedragen we ons ineens als makke schapen en laten we dingen gebeuren. En weet je wat gek is? Ik weet dat het raar klinkt als je met 7-0 bent afgedroogd, maar ik denk dat Geldrop meer doelkansen had dan DOSKO. Zij waren alleen iets effectiever”, zegt de coach met flink wat cynisme in de stem.

De wonden likken en op naar Nemelaer, zondag de tweede opponent voor de eersteklasser.  “Verliezen kan en mag, maar niet op deze manier. Ik weet dat wij uitstekend kunnen voetballen, maar er zijn ook momenten dat wij de bal niet hebben. Daar moeten we rap van doordrongen raken en handelen naar het niveau waarop je acteert. Nee, de bezem hanteren lijkt me niet handig. Ik hoorde zondag een trainer op tv roepen dat iedereen een tweede kans verdient. Daar schaar ik me achter.”

Be Sociable, Share!