Onverdroten

foto Henk van Esch

Drie jaar lang presteerde Avanti’31 met bescheiden middelen meer dan behoorlijk. Dit seizoen gaat het een stuk moeizamer met de Schijndelse tweedeklasser. John van Nielen, bezig aan zijn vierde en laatste contractjaar, (her)kent de oorzaken. “En de leiding van de club ook. Met andere woorden: op een eventuele degradatie zit niemand te wachten, maar als dat onverhoopt toch zo zou zijn, raakt hier niemand in paniek. Als je met eigen jongens werkt, kan dit gebeuren. Pas op, we zijn er nog niet uit, hè! Stiekem reken ik op zes, misschien wel zeven punten in de komende drie thuisduels.”

Nee, de stand op de ranglijst veroorzaakt geen slapeloze nachten bij John van Nielen. “Ben je gek. Ik raak niet zo snel in paniek, hoor. Dat het me aan het hart gaat, is een ander verhaal. Ik weet wat er voor doe en kan mezelf zodoende weinig verwijten. Avanti is een dorpsclub, die put uit eigen mensen. Een aantal routiniers heeft aangegeven volgend seizoen te stoppen. Vervangers zullen uit eigen gelederen moeten komen. Daar heeft een club als deze mee te dealen. Vorig jaar hadden we een keeper die zeker een punt of tien voor ons pakte. Da’s lekker, kan ik je verzekeren. Die jongen (Joeri van Heurck) kwam zomaar aanwaaien, maar stapte in de zomer over naar OJC Rosmalen. In zijn plaats hebben we dit seizoen twee jonge keepers voor de leeuwen moeten gooien. Onervaren dus, en logisch dat die gasten in een proces zitten dat tijd kost. Net zoals de verandering in de speelwijze die is doorgevoerd. Al met al hebben we door deze oorzaken links en rechts wat punten laten liggen.”

Onverdroten, zoals Van Nielen vroeger als prof van FC Den Bosch ook was, gaat Avanti volgens de coach op jacht naar handhaving. “Met de instelling is niks mis. Onlangs stonden we tegen Reusel Sport na acht minuten al met tien man, maar toch sleepten we er op karakter een driepunter uit. De bereidwilligheid is aanwezig en dat is de basis. Met een mogelijk minpuntje op mijn cv ben ik helemaal niet bezig. Dat is het lot als je trainer bent. Ik stop mijn hele ziel en zaligheid in het elftal. Zoals ik dat straks bij mijn volgende club EVVC ook zal doen.”

 

Be Sociable, Share!