‘Omslag nadert’

foto Eva de Bruijn

Vorig seizoen greep Haarsteeg op het laatst overal naast. De titel ging naar PSV en de nacompetitie bood geen ontsnappingsroute. “Nee, daar hebben we geen mentaal probleem aan overgehouden”, verzekert coach Frank Brands van de tweedeklasser, die vooralsnog slechts één punt bemachtigde uit drie ontmoetingen. “Bij ons is niemand in de war. De omslag zit eraan te komen.”

Het enige moment tot nu toe waarop Brands flashbacks kreeg richting april en mei was tijdens de seizoensopener bij TSC. Alleen op een andere manier. “Toen dachten we het met tien procent minder te kunnen doen. Die vorm van gemakzucht heb ik daarna niet meer waargenomen. Het veldspel neemt weer ouderwetse vormen aan. Het ontbreekt nog aan net dat beetje scherpte voorin. Maar de ommekeer nadert.”

Vermoedens

Hekkensluiter Aardenburg lijkt zondag de uitgelezen tegenstander om alle twijfels weg te nemen en de weg naar boven in te slaan. “Ik ben ervan overtuigd dat Haarsteeg de winst pakt”, zegt de coach vastberaden. “Een plaats bij de eerste vijf in ons streven. Nee, dat vind ik niet aan de voorzichtige kant. Onze groep is nagenoeg intact gebleven, hier en daar aangevuld met jeugdspelers. Overeenkomstig de filosofie van de club. Maar dat biedt op voorhand geen garanties, voor zover mogelijk.”

“De concurrentie ken ik eerlijk gezegd onvoldoende.  Niettemin vermoed ik dat deze afdeling richting West Brabant en Zeeland minder sterk zal blijken in vergelijking met de klasse waarin we vorig seizoen speelden. Zondag verloren wij bij Halsteren, de huidige koploper. Ik kan bepaald niet zeggen dat we kansloos waren. Zij waren hooguit effectiever. Haarsteeg moet snel wedstrijden gaan winnen en dan komt de rest vanzelf. Wij weten dondersgoed waar we mee bezig zijn.”

Be Sociable, Share!