Om de hoek

foto Marcel Bonte ImageXL

foto Marcel Bonte ImageXL

Hij had evengoed voor pakweg een hoofdklasser kunnen kiezen, aanbiedingen voldoende. Maar zo’n relatief tijdrovend project had hij al eens meegemaakt. Daarom zei Tim Nelemans ja tegen het voorstel van tweedeklasser Gestel. “Bij mij om de hoek, maar twee keer trainen en een elftal dat om het kampioenschap gaat voetballen”, zegt de 30-jarige spits, die het boek Betaald Voetbal echter nog niet definitief dicht heeft geslagen.

“FC Oss heeft me geen aanbieding gedaan en wil sowieso wachten. Het duurt immers nog lang tot 31 augustus en de markt met spelers die vrijkomen is vol. Ik begrijp die beslissing vanuit hun perspectief, maar ik moet ook aan mezelf denken. Ik had het in Oss goed naar mijn zin en hoewel de trainer op een gegeven moment voor een systeem koos waardoor ik enigszins buiten de boot viel, heb ik dit seizoen toch mijn bijdrage gehad. Mentor klinkt wat zwaar, maar in het hele verhaal eromheen ben ik voor de jongere spelers best belangrijk geweest, vind ik.”

Zaalvoetballen

Maar geen contractverlenging en dus heeft Nelemans nu min of meer van de nood een deugd gemaakt. “Je kent het gezegde in de voetballerij: zeg nooit, nooit. Maar zoals de zaken er nu voor staan, voetbal ik straks in de tweede klasse. Lekker in de buurt, geen ellenlange reizen waardoor je hele zondagen op pad bent. Dat heb ik eerder meegemaakt bij de amateurs en hoeft voor mij niet meer. Gestel is dichtbij en ambitieus. Met een elftal dat absoluut voor het allerhoogste gaat en dat is op zich wel een mooi vooruitzicht natuurlijk. Daarbij ben ik in de gelegenheid mijn studie SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) weer op te pakken in combinatie met de benodigde stageperiode. En wellicht ga ik ook zaalvoetballen, dat heb ik altijd leuk gevonden en nu mag dat.” Mits….

Be Sociable, Share!