Oisterwijk, JEKA en natuurlijk NAC

foto vvOisterwijk

NAC is zijn club en NAC zal altijd zijn club blijven. “Als het slecht gaat met NAC, gaat het ook slecht met mij”, drukt Peter Remie – die sinds een maand bij Oisterwijk versneld kennis aan het maken is met de wereld van het amateurvoetbal – zijn eeuwige band met geel en zwart uit in een simpel zinnetje. “Als je 33 jaar bij NAC rond hebt gelopen, ben je vanuit een vorm van vanzelfsprekendheid gewend aan een bepaalde benadering van het hele voetbalgebeuren. Nu is het even omschakelen, ja. Maar ook dit heeft zijn charme, hoor”, verzekert de toekomstige hoofdcoach van JEKA.

“Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik ooit trainer van JEKA zou worden, had ik je voor gek verklaard. Toen voetbalden ze nog in de derde klasse en die ouwe zooi bij het ziekenhuis nodigde ook niet bepaald uit. Een ongelooflijk contrast met wat er nu staat. Ruim 1500 leden en een sportpark dat eigenlijk alweer te klein aan het worden is, heb ik begrepen.” En dus de status van een eersteklasser. “In de eerste helft van dit seizoen heb ik JEKA een aantal keer zien spelen. Heb ook duels van het tweede en de jeugd bezocht. Al met al mag je concluderen dat de potentie aanwezig is om op de weg die is ingeslagen te kunnen voortborduren. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Jammer dat ze zondag die 0-3 bij Brabantia hebben weggegeven.”

Bij zijn tijdelijke werkgever Oisterwijk – waar Remie werd binnengehaald na een tip van Patrick Zwaanswijk – is het in dat opzicht een stuk minder. “Eerlijk gezegd vind ik het niveauverschil tussen de eerste- en de tweede klasse best groot. Dat is me een beetje tegen gevallen. Toch verwacht ik dat we met Oisterwijk op zijn minst in staat moeten zijn om ons te handhaven. En wie weet kunnen we in de derde periode iets doen. Er zijn nog 13 wedstrijden te gaan”, weet Remie, die zondag op het allerlaatste moment met een afgelasting geconfronteerd werd. “De scheidsrechter had ons veld om half twee nog goedgekeurd. Maar toen begon het na twee uur flink te regenen en achtte de man het om 14.25 uur onverantwoord te beginnen. Jammer, ik had het gevoel dat we er klaar voor waren. De groep begint compleet te worden en tijdens de trainingen bespeur ik progressie.”

Be Sociable, Share!