Nu en straks

Ja, natuurlijk kijken ze bij Geldrop naar de stand. Die vertelt dat het team van Jurgen Dirkx zich in verliespunten op gelijke hoogte bevindt met lijstaanvoerder Vlissingen. Maar nee, verzekert de coach, bij Geldrop wordt niet aan een titel gedacht. “Er komen nog elf duels! Elke wedstrijd punten pakken en onszelf doorontwikkelen. Resultaten zijn belangrijk, maar de manier waarop ook.”

Die leek zondag tegen Rood Wit Veldhoven aanvankelijk nergens naar. “Het stond 1-1 bij rust, maar 1-3 had ook zomaar gekund. Gelukkig herstelden we ons in de tweede helft. Te ver vooruit kijken heeft geen zin. Zeker in deze afdeling waarin de krachtsverschillen echt klein zijn. De laatste wedstrijden vallen de uitkomsten van de momentjes telkens in ons voordeel uit. Ja, en dan sta je waar je nu staat”, waakt de straks naar UNA/Brinvast vertrekkende coach voor al teveel euforie.

Pasen

Achter de schermen houdt Dirkx zich met de technische mensen van de topklasser bezig met de invulling van de selectie voor volgend seizoen. “Nee, daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen Top- en Hoofdklasse. UNA wil toekomstig een stabiele topklasser worden, het beleid is daarop toegespitst.” Irreëel is de gedachte echter niet dat Dirkx straks als coach tegenover zijn huidige werkgever staat. “In de stand om de tweede periode staat Geldrop er met nog twee duels te gaan goed voor. Die wedstrijden worden pas met Pasen ingehaald, komend weekeinde start periode drie. Zoals ik al zei, het gaat om het nu. Ik vind dat eerder realistisch dan voorzichtig. Vorig jaar eindigden we als vierde. Die prestatie verbeteren was ons uitgangpunt en zal dat ook blijven.” Met een virtuele derde plaats ligt het gezelschap wat dat aangaat alvast op schema.

Be Sociable, Share!