‘Nu eerst in derde klasse komen’

foto Dennis Spaan

foto Dennis Spaan

Met een overtuigend kampioenschap zette RBC vanaf nul stap 1 op weg naar….?  Ja,naar wat eigenlijk? “We moeten vooral niet te ver vooruit willen kijken. De volgende opdracht is nu met een deels ververste selectie kampioen worden in de vierde klasse. Dat we dit mede mogen bewerkstelligen in het stadion is geweldig. Sterker,uniek!”, zegt trainer/coach Erwin van der Woerdt.

Ondernemer Paul Hermsen, broer van de huidige voorzitter van RBC, kocht het stadion van de voormalige profclub RBC Roosendaal voor 1,3 miljoen euro van de gemeente Roosendaal. “Op 5 juni krijgen we de sleutel en dan kunnen we aan de slag om eind juli klaar te zijn voor de start van de voorbereiding. Een mooiere locatie om te trainen én spelen is niet denkbaar. Afgelopen seizoen trokken we bij de thuiswedstrijden in Wouwse Plantage gemiddeld circa 400 toeschouwers. Dadelijk mikken we op een plus van zeker tweehonderd.”

Waar SC Veendam – net als RBC failliet gegaan, zie foto in stadion tijdens onderlinge confrontatie – momenteel alle krachten mobiliseert om een doorstart in de Hoofdklasse te kunnen maken, heeft RBC voor de weg der geleidelijkheid gekozen. “Omdat er bij RBC twee jaar geleden geen financieel draagvlak was voor een doorstart. Gelukkig zijn er altijd meerdere wegen om een einddoel te bereiken, al duurt die van ons inderdaad wat langer. Belangrijk in dit verhaal is een degelijke basis. Dadelijk krijgen we de beschikking over vijf in plaats van twee jeugdteams, zoals dit seizoen. Naast twee D-elftallen komen er een E-pupillenteam en twee C-juniorenteams bij. Gescoute spelertjes, die op termijn moeten doorgroeien naar de selectie”, aldus Van der Woerdt.

Glenn van Meer

Glenn van MeerEen selectie die tegen die tijd zal moeten aanschurken tegen de top van het amateurvoetbal. “Laten we niet te hard van stapel lopen. Eerst in de derde klasse komen. Van de huidige selectie stoppen drie spelers en we krijgen er sowieso vijf jonge jongens bij. Plus mogelijk nog een of twee spelers. Waarmee we vooral een bredere selectie krijgen. Afgelopen jaar was het door blessures en dergelijke soms echt puzzelen om een elftal te formeren, dat kunnen we ons in de vierde klasse niet meer permitteren.” Eén opmerkelijk naam trouwens binnen het groepje nakende versterkingen, die van de Belg Glenn van Meer (18, foto). “Uit Antwerpen en Verbroedering Geel is zijn laatste club. Drie jaar geleden stond hij op onze scoutingslijst, maar zijn komst ging toen niet door. Nu meldde Van Meer zichzelf aan. Hij wil graag kennismaken met de Nederlandse manier van voetballen en per se bij RBC. Nou, graag! Spelers van dat kaliber zijn altijd welkom.”

Be Sociable, Share!