Nostalgie in een modern jasje

De jongeren zal het vermoedelijk niet al teveel zeggen. En jonkies heeft de selectie van BVV Den Bosch te over. Het stokpaardje van John Huisman, de coach van de eersteklasser en veel meer trouwens. Die bij het horen van het affiche BVV-DESK nostalgische gevoelens zegt te krijgen. Denkend aan de hoogtijdagen van het Brabantse topamateurvoetbal, ver terug in de vorige eeuw.

Hetgeen niets zegt over zijn betrokkenheid met het voetbal anno 2012. Die is nog onverminderd groot. “Mijn voetbalvlam brandt nog altijd en zal nooit doven.” Alleen op vrijdagavond is Huisman, bijna 65, niet op De Vliert. Alles volgt hij, met name de ontwikkelingen bij de jeugd. “Zondag heb ik weer twee A1-junioren meegenomen. De jeugd is onze levensader en andersom weten die gasten dat ze de kans krijgen.”

In zijn derde ambtstermijn bij de club wil de Bosschenaar BVV weer op de kaart zetten. Daarin heeft Huisman na de titel van afgelopen jaar al een mooie stap gezet. “Het begint steeds meer te leven. Ik schat dat we tegenwoordig tussen de 300 à 400 toeschouwers langs de lijn hebben. Dit seizoen willen wij meedraaien en verder gestalte geven aan een elftal waarmee BVV tot in lengte van jaren vooruit kan. Intact? Ja, maar dat weet je. Aan goeie voetballers wordt getrokken. Bovendien, als zij echt hogerop kunnen, krijgen ze mijn zegen. Daar moet je niet voor willen liggen.”

Bouchti

Voorlopig ligt BVV op koers, ook met het standaardelftal. Op papier kunnen de Bosschenaren zondag zelfs gelijk komen met koploper DESK. “Naast Vlissingen één van de titelkandidaten. Maar daar wonnen wij een paar weken geleden wel van. Dus het kan. Soms houd ik mijn spelers voor dat zij zelf hun grootste tegenstander zijn. Dat besef moet nog groeien”, vindt Huisman, die tot nu toe nog niet eens kon beschikken over een volledige groep. Zo is Marouane Bouchti momenteel hard bezig aan zijn herstel na een kruisbandblessure. Bouchti kwam deze zomer (met die kwetsuur) over van FC Dordrecht en stond eerder onder contract bij Willem II en het Portugese Boavista. Via BVV, waar hij familieleden treft, hoopt de aanvallende middenvelder (24) straks alsnog een poging richting betaalde sector te kunnen doen.

Be Sociable, Share!