Nog één jaartje of ….

Zonder wederzijdse bedenkingen kan Erik Meulendijk er na bijna vijf jaar absoluut nog een seizoen aan vastplakken als coach van DSC. Maar als zich op korte termijn een mogelijkheid aandient om hogerop te komen en – belangrijker – de filosofie van de betreffende club hem aanspreekt, is de vogel uit Rosmalen gevlogen. “Ik heb TC1 niet voor niks behaald. Begin december moet er duidelijkheid zijn.”

“Ik denk ook dat ik het vak in de vingers heb. Maar ik ben wel kieskeurig. Voor een club werken die je aanstelt om alleen maar zoveel mogelijk punten te pakken en that’s it, dat trekt mij niet echt.” Met de jaren heeft de ex-prof van FC Den Bosch steeds meer schik gekregen in het trainersvak. Met dank ook aan DSC. “Een club die ook in daden structureel vooruit wil, dat is in mijn optiek de basis. Als voetballer had ik al in de gaten wat ik kon, maar vooral ook wat ik niet kon. Als trainer/coach houd ik dat gegeven zodoende constant in mijn achterhoofd in relatie tot de mogelijkheden, zeker als je werkt op het niveau van een derdeklasser. Wat voor een vereniging als DSC overigens een prima platform is en waarbij vanuit met name de onderbouw keihard en planmatig gewerkt wordt om voortdurend stapjes te maken.”

Een proces waaraan Meulendijk zelf jarenlang actief heeft meegeholpen in Kerkdriel. “Dat moet straks ook het geval zijn bij een eventuele nieuwe uitdaging. Ik ben iemand die graag meedenkt en vanuit een gedegen fundament wil bouwen.  Daarom vind ik het prettig als een geïnteresseerde club zich vanuit die filosofie bij mij zou melden. Een club die nadenkt over een visie op langere termijn en ook daadwerkelijk iets wil neerzetten”, zegt het voetbaldier, die in het verleden eveneens stageperiodes afwerkte bij de beloftes van Den Bosch en RKC. “Ik vind het een uitdaging om voetballers beter te maken. Het geeft een kick als je op het veld uiteindelijk terug ziet, waar je voordien samen gericht aan gewerkt hebt.”

Maximale

Inmiddels mag DSC zich een redelijk stabiele derdeklasser noemen, maar meer mag niet verwacht worden volgens Meulendijk. “Dit is momenteel het maximale. We zijn sinds ik in 2008 begon aantoonbaar beter geworden. Op alle fronten en door de inzet van een flink aantal gekwalificeerde clubmensen. De vruchten van het jeugdplan plukt DSC echter pas over op middellange termijn. En omdat een aantal potentiële selectiespelers door het gestegen niveau hier buiten de boot viel, zijn zij vertrokken naar clubs in de buurt om daar toch in een eerste elftal te kunnen spelen. Voetballers die je voor de breedte natuurlijk goed had kunnen gebruiken”, weet de coach, die met zijn ploeg zondag gastheer is van koploper Boxtel. “Een ploeg met een paar ervaren krachten en juist die maken nou net het verschil in deze afdeling.”

foto Henk van Esch

Be Sociable, Share!