‘Nog dezelfde Roel’

foto Gerald van Zanten

Het mag nu niet meer mis gaan en het zal ook niet meer mis gaan. Want: zes punten voorsprong op achtervolger Oranje Wit met nog twee duels op de rol. “Het moet raar lopen als wij zaterdag tegen Bruse Boys niet minimaal dat ene benodigde puntje binnen halen”, zegt Roel van Delft, met 16 goals topscorer van de aanstaande hoofdklasser Achilles Veen. Er zijn mindere scenario’s denkbaar voor een debuutjaar bij een nieuwe club. “Alles is heel erg meegevallen.”

Als kind van WSC Waalwijk koos Van Delft een jaar geleden voor de ambities van Achilles Veen. Een keus die weloverwogen was, maar toch (verklaarbare) vraagtekens in zijn bovenkamer veroorzaakten. “WSC en Veen zijn natuurlijk heel verschillende clubs. Dat heb ik nu in de praktijk ook ondervonden. Anders, maar daarom niet minder leuk, is gebleken. Ik heb met fijne mensen te maken. Okay, dat we goed presteren heeft daar ook mee te maken, maar het is zeker niet allesbepalend”, verzekert de Waalwijker, die de eerste klasse op zondag vergelijkbaar vindt met die op zaterdag aangaande kwaliteit. “Maar ik vind dat wij er met Veen wel iets bovenuit steken. Het is allemaal net een stapje beter dan ik gewend was. Dat merk ik ook tijdens de trainingen. Hier lopen veel ervaren jongens rond. Bij WSC moeten de spelers die ervaring meestal nog opdoen.”

In de hoofdklasse zal Veen straks pas echt ‘getest’ worden, zoals Van Delft het omschrijft. Ook hijzelf, hoewel zijn positie in het basisteam inmiddels redelijk onomstreden is. “Ik mag best tevreden zijn met wat ik heb laten zien. Voor mijn gevoel ben ik ook nog steeds dezelfde Roel als die van WSC. Als spits maak ik graag doelpunten, maar voor mij is dat zeker geen must. Uit een mooie assist kan ik ook bevrediging halen. Lekker spelen en winnen, dat is het belangrijkst.” Dat de vereniging al helemaal is ingesteld op een kampioensfeest is duidelijk. Er wordt een feesttent geplaatst, fans worden opgeroepen tot sfeeracties en de eventuele slaapplaatsen voor de spelers met een drankje op zijn al geregeld. Kortom, Veen is er klaar voor. En de spelers ook.

Be Sociable, Share!