Niveau niet heilig

In Rob Toelen heeft Wilhelmina een vervanger gevonden voor Peter Uneken, de voormalige verdediger van onder meer Emmen en FC Den Bosch. Die had een overeenkomst met de Bossche derdeklasser voor volgend seizoen, maar had tevens een afspraak dat er bij positieverbetering te praten viel. Dus toen NEC Uneken een baan als fulltime jeugdtrainer aanbood, was de keus duidelijk. “Als dat niet was gebeurd, had ik volgend seizoen waarschijnlijk geen club gehad, klopt. Maar dat was geen ramp geweest, hoor”, reageert Toelen.

In oktober 2010 werd Toelen door Schijndel op non-actief gesteld. “Nog steeds vind ik de toenmalige beslissing van de leiding niet logisch. Die greep in terwijl de klik met de groep er volgens mij wel degelijk was. In tegenstelling tot mijn eerdere vroegtijdige vertrek bij UNA. Daar kon ik begrip voor opbrengen, ondanks dat we toen tweede stonden. Een aantal spelers kon zich niet verenigen met mijn manier van werken en dan wordt het een moeilijk verhaal. Wat mijn werkwijze is? Ik geef spelers veel ruimte om mee te praten en te denken, maar ik verlang wel dat op het veld uiteindelijk hun verantwoordelijkheid nemen en presteren.”

Toelen heeft Wilhelmina zondag voor de eerste keer aan het werk gezien. “Dat viel me niet mee, maar ik begrijp dat de spelers nu in gedachten vooral bezig zijn met de nacompetitie. Wilhelmina is een club met historie en ik heb de indruk dat ze het organisatorisch goed voor elkaar hebben. Het niveau waarop je moet werken vind ik op zich niet zaligmakend. Ik was in gesprek met een aantal clubs, maar als het plaatje me niet aan staat, stap ik er niet in. Hoe dan ook, al met al zie ik meer dan genoeg mogelijkheden bij Wilhelmina”, aldus de freelance KNVB-docent en beroepsmatig medewerker van instituut Kentalis voor mensen die doof, slechthorend of doofblind zijn.

Be Sociable, Share!