Niks te klagen

De leiding van Emplina heeft zich ten doel gesteld om op termijn in de tweede klasse van het amateurvoetbal te acteren. Als dat streven dit seizoen al gerealiseerd kan worden, is dat eerst en vooral alleen maar heel erg meegenomen voor de debutant in de derde klasse. De kansen daarop zijn sinds de winst bij voormalig koploper BMC hoe dan ook toegenomen en kunnen zondag nog meer gestalte krijgen als de nieuwe lijstaanvoerder Zwaluw VFC in Empel op bezoek komt.

“We mogen niet klagen”, reageert Hans Lathouwers op de twintig punten uit negen duels, die zijn ploeg tot dusver vergaard heeft. En dat is inclusief de mindere periode die Emplina tussendoor heeft moeten verwerken. “Heel veel jongens hadden niet eerder op dit niveau gespeeld. De start was prima, maar op een gegeven moment word je toch met het neus op de feiten gedrukt. Dan is het bijvoorbeeld geen vanzelfsprekendheid meer dat de kansen die je mist vanzelf wel weer komen. De tegenstanders zijn beter, dus daar moet je naar handelen. Maar we leren snel”, constateert de coach vergenoegd.

Intenties

Precies op tijd om nog nadrukkelijk mee te kunnen dingen om de bovenste plaatsen hervond Emplina zich bij BMC. “Een goeie ploeg, zoals Zwaluw dat ook is volgens de informatie die mij bekend is. Prima spitsen, een beweeglijk middenveld en conditioneel sterk. Aan ons om daar een passend antwoord op te vinden. Nee, ons aanpassen doen we niet. Vooruit verdedigen en de tegenstander niet laten voetballen. Dat is wat we gewend zijn en dat zal deze wedstrijd niet anders zijn. Althans, dat zijn de intenties”, stelt Lathouwers, die in de topper over een complete selectie kan beschikken. Zijn er nog kaarten beschikbaar? “Nou, zeker in thuiswedstrijden staat aardig wat publiek langs de lijn. Je ziet ook steeds meer jeugdleden onder de toeschouwers en dat is een positieve ontwikkeling. Een gevolg van de wisselwerking. Je ziet wat het effect is als selectiespelers – om maar eens een voorbeeldje te noemen – een beker uitreiken aan jeugdteams, die iets gewonnen hebben. Ja, het gaat lekker met Emplina en dus ook met mij als trainer.” Ook als het resultaat zondag niet voordelig uitpakt.

Be Sociable, Share!