Niets moet, alles mag

SONY DSCMet een ploeg waarvan de oudste speler net 23 is en een gemiddeldeleeftijd kent van dik 20 jaar stapt sv TOP onbevangen de nacompetitie in. “Een veilige middenmootpositie was dit seizoen ons streven. Het zegt met name iets over de snelheid waarmee de spelers zich ontwikkeld hebben dat TOP nu boven verwachting presteert”, weet Stephan (Stef) Sijbers, de coach van het jonge grut.

“Of het ook iets over de trainer zegt? Dat zou kunnen, maar ook al ben je nog zo’n goeie trainer, als de spelers de kwaliteiten niet hebben, wordt het allemaal een stuk lastiger.” Sijbers (41), voormalig hoofdklassenvoetballer  van Venray, is vooral te spreken over de onderlinge verstandhoudingen. “De match is goed en dan is het sowieso prettiger werken. Toen ik twee jaar geleden begon, was de opdracht van de clubleiding helder. Gestaag bouwen aan een jonge ploeg die op termijn in de Hoofdklasse kan spelen. Nu liggen we iets voor op het schema. Voor volgend seizoen hebben we een positie in de top vijf in gedachten. In de eerste klasse,ja.”

Maar wat dan als …? “Als we dadelijk in de play-offs de kans krijgen, gaan we die geheid pakken. Laat daar geen misverstand over bestaan. Als het niet lukt, is er echter niets aan de hand. Dan hebben we mooi wat extra ervaring kunnen opdoen. In dit stadium moet niets, alles mag. Stel dat? Aan Someren heb je dit jaar kunnen zien dat de stap groot is. Dat vond ik een degelijke ploeg, maar in de Hoofdklasse kwamen ze er niet aan te pas. Toch zie ik in dat geval voor TOP wel mogelijkheden. Vergis je niet, bij ons lopen echt goeie voetballers rond. Ongeveer 90 procent van de selectie heeft al toegezegd voor volgend seizoen. Spelers ook die bereid zijn te investeren in zichzelf, zich niet – in ieder geval niet in deze fase – laten lokken door geldbuidels. Al is het inderdaad zo dat we daar pas na 15 juni volledige zekerheid over hebben.”

Valkuil

Dat laatste geldt ook voor het podium. “Precies, eerst Best Vooruit maar eens overleven. Eerlijk gezegd ken ik die ploeg niet, maar dat komt goed. Bovendien gaan wij altijd zoveel mogelijk uit van eigen kracht. Op de voetballende manier dus. Met drie jongens vanuit de A1 bij de selectie, want we hebben een geschorste en een geblesseerde speler. Geheel conform het beleid van de club. Weet je wat later wellicht onze valkuil kan worden? Dat de spelers denken dat het na dit mooie seizoen, want dat wordt het ook als we er in de eerste ronde uitvliegen, straks allemaal vanzelf gaat. Als staf zijn we nu al bezig dat die gasten in te prenten. Dat we na de zomervakantie hoe dan ook gewoon weer op nul beginnen.”

Be Sociable, Share!