‘Niet te vroeg juichen’

Sprookjes bestaan. Nemelaer is het levende bewijs dat budget en status per definitie niet zaligmakend hoeft te zijn. De eersteklasser uit Haaren versloeg zondag het ‘grote’ Vlissingen (2-0) en de poort naar de Hoofdklasse, die al op een kier stond, is nu wagenwijd open. “Laten we vooral niet te vroeg juichen”, probeert Rick te Riele al teveel euforische gedachten naar de achtergrond te dringen.

Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft Nemelaer negen verliespunten minder dan nummer twee Vlissingen. De voorsprong op nummer drie Longa bedraagt zeven punten. “Allemaal waar, maar dit is en blijft een rare afdeling. Met rare wedstrijden en rare uitslagen. Onze uitgangspositie is uitstekend, maar het enige wat telt is de eerstvolgende wedstrijd. En zelf je punten blijven pakken. Dit klinkt simpel, maar zo is het.”

Ook Nemelaer tegen Vlissingen stond bol van rariteiten. En brutaliteiten. Nog voor rust stonden de Zeeuwen na twee rode kaarten met negen spelers. De eerst veldverwijzing leverde Nemelaer een strafschop op, die door Te Riele werd verzilverd. Het werd daardoor 2-0 voor de thuisclub. Het tweede rood veroorzaakte dubbele gevoelens. Hoewel Nemelaer het in de tweede helft naliet definitief afstand te nemen, gaf de overtalsituatie weinig reden meer om echt bezorgd te zijn. Kwalijker was de zware blessure die Luuk Vermeer overhield aan de charge met gestrekt been. Volgens Te Riele zal zijn ploegmaat zes tot acht weken in het gips moeten, vooraleer de werkelijke schade aan de knie kan worden vastgesteld.

“Het spel lag door dit incident een halfuur stil. Wat volgde was een heel aparte tweede helft, waarin wij controle hadden maar verzuimden de derde goal te maken. Waardoor het toch een wedstrijd bleef. En Wesley Diepens in de slotfase ook rood kreeg. Niet handig, maar dat weet hij zelf als geen ander. Dus al met al was deze dag – hoe mooi ook – er toch een met een zwart randje”, vertolkte Te Riele de gevoelens in het Haarense kamp.

Collectief

Met name dan in verband met de persoon Luuk Vermeer. Wat betreft het verlies van twee basisspelers, maakt Te Riele zich minder zorgen. “Natuurlijk gaan wij die jongens missen, maar het is niet zo dat er nu ineens spelers voor de leeuwen gegooid hoeven te worden.” Niettemin moet wederom een dringend beroep gedaan worden op de kracht van het collectief. “Als groep zijn wij ijzersterk. We eisen veel van elkaar, zonder dat dit afbreuk doet aan de sfeer. Het klopt gewoon dit seizoen. Geven zoals gebruikelijk achter weinig weg en maken tegenwoordig zelf makkelijker doelpunten. Het leeft enorm. Ook buiten Haaren. We kunnen nu al terugkijken op een fantastisch seizoen, maar ja, als je zo dichtbij bent…”

Be Sociable, Share!