‘Niet panikeren’

GerrieSchaapNivoSpartaJe tegenstander afficheren als de slechtste ploeg uit de afdeling by far en niettemin met nota bene 11 tegen 10 met 1-3 verliezen van die gasten, wat moet je daar dan van denken? “Dat als wij maar een kwart van onze kansen hadden benut, wij een dikke overwinning hadden behaald”, verzekert Gerrie Schaap, de coach van Roda Boys Bommelerwaard.

Toen de zoveelste doelkans verkwanseld was – ook door pech met viermaal paal of lat en een prima doelman van GPC Vlissingen – maande Schaap vanaf de zijkant zijn manschappen dan maar voor ’n puntje te gaan. Blijkbaar vergeefs, want pijnlijk balverlies leidde in de slotfase de uiteindelijk beslissende 1-2 in. “Dubbel zuur, omdat het tegen één van de directe concurrenten was. Waartegen wij tot dusver sowieso teveel hebben laten liggen.”

Progressie

Toch houdt Schaap het hoofd recht. “Omdat het op de eerste plaats een slecht signaal zou zijn als de staf gaat panikeren. Maar bovenal ook omdat ik vind dat wij aantoonbaar progressie boeken in onze manier van voetballen. Je ziet het positiespel beter worden. Anders creëer je ook niet zoveel kansen. We moeten vooral doorgaan op de huidige voet. Gedurfd aanvallend spelen vanuit de opbouw. Dan ben ik ervan overtuigd dat dit Roda Boys voldoende kwaliteit heeft om zich in ieder geval veilig te spelen. Al moet er niet teveel gebeuren qua blessures en schorsingen, want in de breedte zijn we kwetsbaar. Hoewel we ook daaraan werken door jongens vanuit het tweede aan het niveau te laten ruiken.”

Ondanks de matige resultaten zegt Schaap het naar de zin te hebben in Aalst. Hij heeft geen signalen dat dit andersom niet zo is. “We zijn constructief in gesprek over de toekomst. Ik werk met plezier bij deze vereniging en dat is belangrijk. Maar ik ben ook redelijk ambitieus. Cruciaal voor mij is de vraag wat de leiding wil. Passen onze ambities bij elkaar? Binnenkort zal er wat dat betreft meer duidelijkheid komen.”

Be Sociable, Share!