Windje mee

Aan de vooravond van de derby met Dinteloord spelen niet alleen de sentimenten een rol bij Klundert. Inzet is ook de tweede plaats achter leider Terneuzense Boys. Het Klundert van Arno Gabriëls staat volgens de coach niet eens onterecht één punt boven de rivaal geparkeerd als second best. “Het gaat boven verwachting, maar ben benieuwd hoe we met eventuele tegenslag om zullen gaan.”

Dat mentale aspect vormde in het verleden nogal eens een probleem voor de zaterdagtweedeklasser uit Klundert. “Althans, dat heb ik begrepen. Door de komst van een aantal nieuwe jongens acht ik de kans daarop echter wel kleiner. En misschien blijft een mindere periode gewoon uit, dat kan natuurlijk ook. Onze selectie blijkt breed genoeg om blessures of schorsingen op te vangen. Dat is alvast winst. Mooi voorbeeld. Zaterdag tegen Serooskerke stond het bij rust 0-0. Pal na rust wisselde ik drie spelers en juist de vervangers zorgden voor de beslissing. De keuzes worden zodoende steeds moeilijker voor mij.”

Het gaat de coach uit het Bredase redelijk voor de wind bij zijn nieuwe club. De punten stromen lekker binnen en schorsingen zijn achterwege gebleven, net als blessures. “Tja, zo werkt dat, hè. Als je wint wil iedereen erbij horen, dan valt het meestal reuze mee met de pijntjes. Nee, de druk van het grote moeten is er niet bij ons. Dat scheelt ook. Als wij rond Carnaval nog steeds mee bovenin staan, moeten we onze doelen misschien bijstellen. Nu is het vooral lekker voetballen en van wedstrijd tot wedstrijd leven.”

Frappant

Bij die van zaterdag tegen de buren uit Dinteloord – na de periodewinst met één uit drie een beetje van het pad af – hoeft Gabriëls het thema motivatie niet aan te roeren. Om de boel toch alvast wat extra te prikkelen, verscheen Aries Nieuwkerk deze week in een trainingspak van zijn oude club Dinteloord op het veld. “Vond ik een leuk initiatief, dat aangeeft dat het enorm leeft”, zegt de man die als voetballer successen vierde in het zondagvoetbal en ook als coach in die sector werkzaam was. “Op zondag ligt het niveau technisch op een iets hoger plan, waar het op zaterdag met al die Zeeuwse ploegen meer op strijd en fysiek aan komt. Ja, wat altijd gezegd wordt, klopt. Frappant daarom dat juist twee Zeeuwse zondagclubs, Goes en Terneuzen, er vorig seizoen in voetballend opzicht bovenuit staken.”

Be Sociable, Share!