‘Niet één schuldige’

Als een verrassing kwam de uiteindelijke mededeling niet meer en nee, toen een deel van de selectie van 1 en 2 zaterdag samen op stap ging, zat Robbert Oomen niet in een hoekje te verpieteren. “Sowieso wordt binnen de gemeenschap in zijn algemeenheid niet één schuldige aangewezen voor dit verhaal”, zegt Oomen in reactie op de keiharde straf die Beek Vooruit kreeg opgelegd na het onrechtmatig opstellen van zijn persoontje in de beslissende promotiewedstrijd tegen BVV’63. Ondanks de 3-0 winst van Beek Vooruit promoveert de ploeg uit Bergen op Zoom immers naar de derde klasse.

En dat terwijl Beek Vooruit al een paar jaar aanhikt tegen promotie en via de zijdeur deze keer alsnog een extra kans kreeg en greep. “Zuur, heel zuur. Vooral omdat dit voortkomt uit onwetendheid, onzorgvuldigheid, nalatigheid, geef het beestje maar een naam. Ik weet zeker dat binnen Beek Vooruit niemand bewust geprobeerd heeft om mijn schorsing te verzwijgen.” In afwachting van een brief van de KNVB- die dus nooit kwam – vroeg Oomen aan zijn trainer of hij mocht spelen. Die raadpleegde de leider en ook die zette het sein niet op rood. “Ik wist dat ik vier kaarten had. Maar in het verleden is weleens vaker gebeurd dat door administratieve fouten een kaart niet genoteerd werd of per abuis op de naam van een andere speler. En aangezien die brief dus niet kwam. Via Sportlink van de bond komen mededelingen als schorsingen voortaan digitaal binnen, is gebleken. Volgens mij is dit seizoen maar één speler van ons geschorst geweest, vandaar misschien de onbekendheid met Sportlink. In het bezwaarschrift dat Beek Vooruit indiende naar aanleiding van de klacht van BVV, is een en ander zo beschreven. Helaas vergeefs.”

Het leven gaat gewoon door. “Overal wordt nu mijn naam genoemd en je staat met een fotootje in de krant. Soms word je met geintjes aangesproken. Het lijkt wel of die derde klasse ons niet gegund is. Volgend seizoen dan maar meteen kampioen worden. Tja, wat moet je anders?”

Be Sociable, Share!