‘Niet best als wij geen kampioen worden’

foto Marcel Bonte

Een besmuikt lachje is hoorbaar in reactie op de vraag of Tim Nelemans zondag getergd aan de aftrap stond bij SBC tegen Gestel. Een week eerder was de 31-jarige ex-prof die verleden jaar met FC Oss nog in de Jupiler League voetbalde immers gepasseerd, samen met zijn collega-aanvallers. “Wat kan ik daarop zeggen? Euh, ik hoor in deze ploeg altijd te spelen, vind ik. Maar ja, de trainer maakt de keuzes, niet ik..”

Geprikkeld of niet, feit blijft dat Nelemans met drie treffers een groot aandeel had in de soevereine 0-5 overwinning in Son en Breugel. “En dan hebben we na de 0-4 nog gas terug genomen”, verzekert de spits. Weer een driepunter in de tas op weg naar de Eerste Klasse. Alhoewel, weer. Intussen morste de torenhoge favoriet in 2F al vijfpunten. En frappant: allemaal in eigen huis. “Ik denk dat ik wel weet waar dat aan ligt,maar dat is vooral een lang tactisch verhaal. Samenvattend is het zo dat als iedereen in ons team simpelweg zijn taak uitvoert, het plaatje uiteindelijk in elkaar moet vallen. Want dan geven de individuele kwaliteiten de doorslag.”

Omdat alles en iedereen bij Gestel er geen misverstand over laat bestaan dat zij maar één doel hebben – het kampioenschap – stellen de opponenten zich daarop in. “Klopt, zij verschijnen extra gemotiveerd aan de start en zeker bij ons thuis zakken ze massaal in. Maar goed, als je pretenties hebt en die ook luidkeels uitspreekt, moet je daar een antwoord op hebben.” Met ‘het team’ als grootste valkuil. “Juist, op dat vlak valt voor ons de meeste winst te halen. Voetballen kunnen we en het is de kunst dat we dit samen doen. Ook als tegenstanders zoals veelal bij ons thuis een handbalverdediging optrekken.”

Team

Hoe dan ook, bij SBC boekte Gestel dus relatief simpel de derde uitzege op rij. En was het gezellig na afloop op de club waar niet op een eurootje meer of minder wordt gekeken. “Optredens? Ook. De leiding huurt regelmatig een artiest in, zoals laatst John de Bever. Die houden blijkbaar wel van een feestje. Best geinig, ook al heb ik persoonlijk een andere muziekvoorkeur, ha ha. Toch zijn dit soort initiatieven positief voor het teamproces. Want het is niet alleen logisch dat je binnen de lijnen als een team functioneert, ook ernaast dient de sfeer okay te zijn. Is allemaal van invloed op het uiteindelijke resultaat”, weet Nelemans, die nog wikt en weegt wat betreft eventuele zaalvoetbalactiviteiten. “Op zich trekt de zaal mij en heb de voorbije periode ook al iets interessants voorbij zien komen. Maar zoals Gestel – terecht – zegt dat het veldvoetbal voorrang moet hebben,is dat andersom ook het geval. Misschien wordt het daarom wel een vriendenteam.”

Hoewel hij zegt de deur nog altijd op een kiertje te houden, weet Nelemans dat de kans op een voortzetting in het profvoetbal voor een speler met zijn leeftijd miniem is. “Daarom richt ik me nu op mijn maatschappelijke carrière. Momenteel ben ik nog werkzoekende, maar hoop binnen afzienbare tijd een baan gevonden te hebben. En daarnaast met Gestel nog 1 of 2 jaartjes kampioen worden…”

Zie ook Amateurvoetbaleindhoven.nl

Be Sociable, Share!