Netwerk levert Jong Ajax op

foto Jan Verhoeven

foto Jan Verhoeven

De oefenwedstrijd die komende dinsdag 20 augustus voor Nemelaer op het programma staat heeft speciale tintjes. Want niet alleen Jong Ajax is te gast in het Brabantse dorp; de tweedeklasser neemt dan eveneens officieel afscheid van Johan Vissers, die na 14 jaar stopt bij de eerste selectie en in een lager team gaat voetballen.

“Waarmee Johan Vissers met een wedstrijd tegen zijn favoriete club een passend cadeau krijgt voor al die jaren trouwe dienst voor nop”,  zegt Roland Hermans, de initiator van het verhaal. “Eigenlijk zou Ajax eind vorig seizoen met een team bij ons verschijnen, maar dat is er toen niet van gekomen. De afspraak is echter blijven staan en toen Ajax onlangs contact opnam met betrekking tot de huidige datum, hebben we daar natuurlijk graag een beetje voor geschoven met onze programmering.”

Hermans (foto) wil niet teveel kwijt over het hoe en waarom Ajax in Haaren opdraaft. “Laten we het erop houden dat mijn netwerk binnen de voetballerij zich heeft uitbetaald. Kostenplaatje? Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door mijn bedrijf MAX mannenmode. Normaal gesproken kunnen we via de recette en de  kantineopbrengst wat terugverdienen. Klopt, het spreekt wat dat aangaat niet in ons voordeel dat vrijwel alle amateurclubs op deze avond in training zijn plus het feit dat PSV uitgerekend dan tegen AC Milan voetbalt. Hoewel in onze kantine een beeldscherm hangt, hoor..”

Handen vrij

Sinds deze maand maakt Hermans overigens geen deel meer uit van de technische staf van Nemelaer. “Niet meer zoals voorheen in ieder geval. Alleen op de dinsdagavonden zal ik nog op het veld staan met hoofdcoach Piet Drijvers en mijn vervanger Rick te Riele. Ik wilde graag mijn handen vrij hebben om met name in de weekenden ook eens op andere velden rond te kijken. Maar ik vind het nog te leuk om het helemaal los te laten, vandaar deze oplossing.”

De kans dat Nemelaer op een representatief Jong Ajax stuit is reëel. Tussen 16 augustus (MVV uit) en 26 augustus (Emmen thuis) heeft het team van Fons Groenendijk immers geen andere verplichtingen.  Het aanvangstijdstip is 19.00 uur en de entree bedraagt € 5 voor volwassenen en € 2 voor de jeugd.

Be Sociable, Share!