Nette verdedigers en nieuwe schoenen

Na twee succesvolle jaren inclusief promoties is het euforie-gehalte bij JEKA dit seizoen een stuk minder. Ook logisch, want een debuterende ploeg wordt vaker met opstartproblemen geconfronteerd, zoals nu met de Bredanaars in de eerste klasse ook het geval is. In het verlengde daarvan moet ook de productiviteit van Emre Ucerler (foto) gezien worden. De spits scoorde in het verleden veel en makkelijk, maar zijn teller staat momenteel pas op drie. “Dat moet beter en dat gaat ook gebeuren.”

Met twee puntjes uit de eerste twee duels was de start van JEKA nog acceptabel. Daarna volgde echter een lange reeks van nederlagen, waaraan pas in december een einde kwam. “We moesten erg wennen. De afgelopen jaren waren overwinningen bijna een vanzelfsprekendheid en nu moesten we in feite leren om te verliezen. Waar we in het verleden wedstrijden in de slotfase nog net naar ons toe trokken, viel het aanvankelijk allemaal net de verkeerde kant op voor ons. We hebben een paar flinke tikken op de neus gehad, maar ik denk dat we geleerd hebben. Bovendien is de groep weer nagenoeg compleet”, zegt Ucerler, die ook niet helemaal tevreden was over zijn eigen inbreng in die eerste maanden.

“Hoewel het me opvalt dat er in deze afdeling netjes verdedigd wordt, ik heb echt nog geen schoppers gezien, ontbrak het me soms aan het nodige geluk en misschien ook wel scherpte. Maar met mijn nieuwe voetbalschoenen verwacht ik weer als vanouds effectief te worden”, lacht de puntspeler. Zondag wacht Nemelaer voor de tricolores. “Thuis werd het 1-1. Ik vind dat wij beter zijn dan clubs als Nemelaer, Nulandia en RCS. Dus dat moeten drie punten worden voor ons. Met minder neem ik op voorhand geen genoegen.”

Be Sociable, Share!