Nee, ja, nee, jaaaa: hoofdklasse!

foto Frank van Engelen

Ze hadden promotie naar de hoofdklasse helemaal in eigen hand, maar als je er zelf met een biertje binnen handbereik niets voor hoeft te doen, is dat natuurlijk ook lekker. Met een gezelschap van ongeveer vijftig personen was Nivo Sparta dichtbij de tap prominent vertegenwoordigd op het terras voor het hoofdveld van DSO, dat speelde tegen de nog enig overgebleven concurrent van de Zaltbommelaren: het Nijkerkse NSC.  De apotheose was even bizar als prettig voor Nivo Sparta. Door het 5-5 gelijk spel acteert de ploeg van Gerrie Schaap na de zomer op het één na hoogste zaterdagniveau.

Toen het al rap 0-3 stond voor NSC repten de eerste tweets over competitievervalsing. “Na rust voetbalde DSO onze kant op, maar toen het meteen 1-4 werd, dachten wij oprecht dat deze middag niet de onze zou worden. Maar DSO gaf gelukkig voor ons niet op. Ze maakten uiteindelijk 4-4! Precies wat wij wilden. Wat denk je? Twee minuten voor tijd scoort NSC 4-5! Je kunt je de ontlading nadien voorstellen toen DSO in blessuretijd alsnog gelijk maakte. Met een man of dertig stonden wij in de middencirkel te feesten. We hadden het er net nog over. Het mooiste is als je voor duizend man publiek het karwei zelf afmaakt. Maar de feestvreugde is er nu niet minder om, hoor!”, glunderde Schaap.

Doorgaan met waarmee we bezig zijn, luidde gedurende het seizoen de boodschap van de coach richting zijn manschappen, die twee mindere fases kenden en zich daardoor met moeite voor de nacompetitie wisten te plaatsen. “In dat opzicht heeft onze ploeg een ongelooflijke prestatie neergezet. Pijntjes werden weggestopt en de focus op dat ene doel was gigantisch. “Naast kwaliteit in offensief opzicht beschikt Nivo Sparta over een aantal doeners. Voetballers die zich wegcijferen en opofferen voor het geheel en dat maakt ons sterk. Want ik weet haast wel zeker dat er daar straks in die hoofdklasse niet zo heel van rondlopen. Kampioen zullen we niet worden, maar wij vliegen er ook niet uit. Gegarandeerd. Van drie oude rotten nemen we in het kader van de verjonging afscheid en in plaats daarvan hebben we adequate vervangers aangetrokken. Misschien lukt het ons in de komende elf dagen om nog één of twee versterkingen binnen te halen”, wist Schaap, die woensdag met zijn selectie op het stadhuis van Zaltbommel gehuldigd zal worden.

Be Sociable, Share!