Multifunctioneel

Een trainingsbeest is hij nooit geweest. Maar om het echie staat Roel Duquesnoy er altijd. Zelfs onder de lat. Toen Roda Boys Bommelerwaard de 23-jarige ijzervreter in april polste voor een overgang naar het zaterdagvoetbal dacht Duquesnoy uiteindelijk: waarom niet? “Je hoort altijd positieve verhalen over met name de beleving op zaterdag. Die wil ik weleens meemaken. Nieuwe prikkels zijn nooit verkeerd.”

Na Roel van Delft (vorig seizoen naar Achilles Veen) is Duquesnoy in kort tijdsbestek het tweede eigen product dat het WSC-nest verlaat. “Ze vinden het jammer en dat begrijp ik ook wel. De filosofie van WSC is erop gebaseerd met zoveel mogelijk voetballers uit eigen kweek zo hoog mogelijk te spelen. Maar ik ben een paar keer sfeer gaan proeven in Aalst en ik was onder de indruk. Bij WSC staan er iets van 150 mensen langs de lijn, nou dat is daar wel anders. Van Toby Tan, die vanuit de jeugd van RKC één jaartje bij WSC heeft gevoetbald, hoorde ik ook alleen maar lovende berichten.”

Roda Boys slikte het afgelopen seizoen een vracht aan tegendoelpunten en mede met het aantrekken van Duquesnoy verwacht de eersteklasser dat aantal flink te reduceren. “Spitsen uitschakelen is mijn sterkste punt. De schrik van iedere aanvaller? Laat ik voorop stellen dat ik geen schopper ben. Maar binnen de regels van het toelaatbare wend ik wel alles aan om de duels te winnen. Ze zeggen dat ik sterk ben in de lucht en dat kan ik niet anders dan bevestigen. Timing, geen angst en een beetje slimheid zijn de geheimen”, verklapt de 1.87 meter lange mandekker, die op zijn zeventiende debuteerde in WSC 1.

En in de jaargang 2009-2010 zelfs als doelman fungeerde in de hoofdmacht. “Ik zat in die periode niet lekker in mijn vel en was er een poosje tussenuit. Bij het tweede team pakte ik later de draad weer op als keeper. Dat ging goed en zat op een gegeven moment zelfs als reservedoelman op de bank bij het eerste. Inderdaad, je raadt het al, toen raakte de eerste doelman geblesseerd en heb ik vervolgens best veel wedstrijden in WSC 1 gekeept.” Is de nood aan de man en moet er voorin iets geforceerd worden? Ook dan kan Duquesnoy als pinch hitter uitkomst bieden. Verklaarbaar dat ze bij WSC niet blij zijn met zijn vertrek. “Er is me verteld dat ik altijd welkom blijf. De zondagen zijn straks vrij en ik zal regelmatig mijn gezicht laten zien bij WSC. Dat is en blijft toch mijn cluppie.”

Be Sociable, Share!