‘Moeten hier doorheen’

foto Eva de Bruijn

Na tien wedstrijden heeft Haarsteeg de cadans nog niet gevonden. Van een titelkandidaat is de tweedeklasser verworden tot een ploeg met twijfels. Niet zozeer over de voetbalinhoudelijke vermogens, maar vooral over de manier waarop die kwaliteiten op het veld tot uiting moeten worden gebracht. Met andere woorden: het rommelt in de koppies. “Vertrouwen houden in onszelf en in elkaar”, geeft Frank Brands zijn spelers als raad mee.

“Het is duidelijk dat we dit niet verwacht hadden”, zegt de coach, die overigens in onderhandeling is met de clubleiding over een contractverlenging. Een signaal dat het wederzijdse gevoel niet aan erosieverschijnselen onderhevig is, nietwaar? “Beider intentie is om door te gaan. Van onrust of iets dergelijks is totaal geen sprake en waarom ook? Het loopt niet zoals het zou moeten en daardoor staan we niet op de plaats waar Haarsteeg gezien de kwaliteiten hoort te staan. De laatste keer was het slecht. Je zag de spelers naar elkaar kijken. Shit, wat is hier aan de hand? Maar in andere duels het ik ook veel goede dingen gezien.”

Grote jongens

“Het is nu een mentaal verhaal geworden”, vindt Brands na een uiteenzetting waardoor de reeks van drie zeges op rij na een matige start nu weer doorbroken is. “Nee, volgens mij heeft het niets te maken met de manier waarop in deze afdeling gespeeld wordt. Het is meer geënt op fysiek kracht en meer gebaseerd op enthousiasme, maar het probleem ligt toch echt bij onszelf. We moeten doen en blijven doen waar we goed in zijn. En dat is op een voetballende manier het verschil maken. Omdat het nu even tegen zit, is het aan de ene kant te begrijpen dat de spelers minder vertrouwen hebben. Het klinkt simpel, maar hier moeten we met zijn allen doorheen. Daar worden we grote jongens van.”

Teleurgesteld

Van wedstrijd tot wedstrijd kijken en de ranglijst even buiten beschouwing laten, is het devies volgens Brands. “Bij de eindafrekening zul je zien dat Haarsteeg ergens rond plaats vijf is gefinisht. Iedereen is nu teleurgesteld, maar ik ben ervan overtuigd dat één of twee goede resultaten op rij het juiste recept zal blijken te zijn”, aldus de coach in de aanloop naar het thuisduel met RCS.

Be Sociable, Share!