‘Moeten het van ver halen’

foto HVCH

Met een groep van hooguit veertien spelers deed HVCH heel lang mee om de hoofdprijs in de eerste klasse D. Toen die missie op de slotdag strandde, volgde de herkansing via de nacompetitie. Waarin de toch al niet brede selectie van Henry van Alebeek kwalitatief werd uitgedund, maar desondanks  uitzicht hield op promotie. “Het wordt een fiks karwei. En vooral een mentale kwestie.”

De opdracht voor HVCH is op papier simpel na het 2-1 verlies tegen Someren in de heenwedstrijd. Winnen en als het even kan met meer dan één goal verschil, anders volgt een verlenging en eventueel strafschoppen. “Het zat zondag niet mee. Ik vind dat de gelukkigste gewonnen heeft en daarnaast raakten een paar spelers geblesseerd. Jouke Vos, Tom Hekerman en Perry van de Wal gaan Someren waarschijnlijk niet halen. Bovendien kampen we met een geschorste speler. Heel lang hebben we iedereen aardig fit en inzetbaar kunnen houden, maar de nu alweer circa 40 wedstrijden beginnen hun tol te eisen.”

Vlees op botten

Met het oog op volgend seizoen heeft HVCH door de komst van vier spelers – waaronder Fred van Schaik (OJC) en Bram Wonders (UDI’19) – alvast meer vlees op de botten. “Als het waar is dat HVCH zich in geval van promotie moet instellen op de Hoofdklasse C, is dat een regelrecht rampscenario. Afgezet tegen de maatschappelijke ontwikkelingen en de dientengevolge afnemende sponsorbijdragen wordt de club dan met forse kostenstijgingen geconfronteerd. Waar iedereen het steeds harder te halen heeft, heb ik de indruk dat de bond steeds meer verlangt. Ha, nee, dat betekent niet dat wij het tegen Someren dan maar laten lopen. Als het dan toch moet stappen wij als groep uiteindelijk gewoon in die bus naar Groningen, hoor.”

“Sportief is het toch geweldig om in de Hoofdklasse te voetballen? Al zouden we het bij wijze van spreken maar beschouwen als een leerjaar. Na een seizoen zoals wij dat afgewerkt hebben, met in totaliteit maar vijf verloren wedstrijden, verdient HVCH het eigenlijk ook. Maar zo werkt het niet. Wij gaan nog één keer alle krachten mobiliseren, maar dat het lastig gaat worden, staat eigenlijk op voorhand al vast. We moeten het van ver halen. Wie is mentaal de sterkste, om die vraag zal het waarschijnlijk draaien…”

Be Sociable, Share!