‘Moet toch ergens beginnen’

foto Geert van Erven

Het plan was om zich via de jeugd van RBC het trainerschap gedoceerd eigen te maken. Het failliet van die club dwarsboomde dat voornemen.  Het thuiszitten begon Henk Vos nadien echter steeds meer tegen te staan. Als recreatievoetballer van De Fendert gooide de nu 43-jarige ex-prof een balletje op bij Kogelvangers, dat voor volgend seizoen een hoofdtrainer zocht. “Ik moet toch ergens beginnen”, reageert Vos op zijn aanstelling bij de zaterdagvierdeklasser uit Willemstad.

“Door het late tijdstip van dat faillissement waren de posities elders bezet. Bovendien liggen de baantjes in de voetballerij niet voor het oprapen”, ondervond Vos toen hij de voorbije maanden links en rechts ter plaatse informeerde en nul op het rekest kreeg. “Ook wel begrijpelijk. Ik mag dan wel 600 wedstrijden in het betaalde voetbal achter mijn naam hebben, maar dat houdt niet in dat je dan automatisch een goeie trainer bent”, zegt Vos met de diploma’s TC3 en 2 op zak.

De Fendert 3

“Via RBC zou ik de cursus TC1 gaan volgen, maar ook dat is dus niet doorgegaan. Op termijn wil ik dat project zeker oppakken, indien mogelijk. Zoals de zaken er nu voor staan, wil ik me verder ontwikkelen als trainer. Nee, ik denk niet dat de trainer Vos anders is dan de voetballer Vos. Als speler was ik duidelijk in wat ik wilde en dat zal als coach niet anders zijn. Ik denk dat ik voetballers wat kan bijbrengen. Dat staat of valt bij de bereidheid tot leren. Kogelvangers heeft een vrij jonge selectie en mijn eerste indrukken zijn wat dat aangaat positief. Net als het niveau. Er valt daar best wel het een en ander uit te halen”, verzekert Vos, die zijn zondagochtendactiviteiten in het vriendenteam van De Fendert 3 na de zomer gewoon voortzet. Eerst en vooral is en blijft Henk Vos een liefhebber. Die op RKC en Helmond Sport na voor alle Brabantse BVO’s voetbalde en daarnaast uitkwam voor clubs als Standard Luik, Sochaux en Feyenoord.

Be Sociable, Share!