MOC’17 zet hoog in

Kees de RooijMOC’17 promoveerde onlangs naar de tweede klasse. Trainer Kees de Rooij gaat op het digitale huis van de club uit Bergen op Zoom in op een aantal vragen, zoals zijn eerste indruk over de indeling, een analyse van de tegenstanders, de ambities en een prognose.

De indruk van de 2e klasse E?

“Het is een klasse met voor mij veel ‘oude bekenden’. Dat maakt het erg leuk. Op voorhand kan ik niet zeggen dat daar zwakke broeders tussen zitten. Voor handhaving zullen er dus veel punten gehaald moeten worden. Naar mijn mening zullen in ieder geval Halsteren (8 nieuwe spelers) en Unitas Gorinchem (11 nieuwe spelers) om de titel moeten strijden. Halsteren zal zo snel mogelijk het verloren terrein goed willen maken en Unitas spreekt al jaren uit naar de 1e klasse te willen/moeten. Verder komen we veel voetballende ploegen tegen zoals Middelburg (kampioen 3A, lijkt iets verzwakt), Groen Wit (kampioen 3B, een enkele aanwinst), Madese Boys (verrassend gepromoveerd via de nacompetitie), Terneuzen (gedegradeerd uit de 1e klasse, maar versterkt), SC ’t Zand (goed voetballend jong elftal vergelijkbaar met MOC’17, vorig jaar 2e), RCS (onder leiding van voormalig MOC’17 trainer Romeo van Aerde: extra sentiment), Sarto (vorig jaar onderste regionen 2e klasse), BSC (veel spelers vertrokken, maar blijft een lastig te bespelen tegenstander), JEKA (gedegradeerd uit de 1e klasse en een aantal bepalende spelers is vertrokken, maar met hun uitstekende jeugd kunnen ze dat opvangen en gaan ze ongetwijfeld bovenin meedoen). Redelijk onbekend voor mij zijn VOAB (vorig jaar gepromoveerd via de nacompetitie) en WSC (subtop 2e klasse).”

De ambities van MOC’17?
“Vorig jaar zijn we met onze selectie een traject ingegaan waarin we ervaring wilden opdoen en een aantal stappen voorwaarts wilden maken. Dit is zoeken geweest en heeft in aanvang meer tijd nodig gehad dan verwacht. Na de winterstop zijn een aantal puzzelstukken op de juiste plaats gevallen. Dit heeft geresulteerd in een verdiende promotie. Een 3-tal rasechte MOC-ers (Esmir Kustura, Matty den Ridder en Corné van Hoof) heeft aangegeven in een lager team te gaan voetballen en de 4e volbloed MOC-er (Eric van de Watering) is volgend jaar mijn assistent. Met MOC’17 willen we zo hoog mogelijk voetballen met zoveel mogelijk eigen jongens. In de selectie staat een groot aantal zelf opgeleide jongens, en ook de komende jaren verwachten we weer een talentvolle doorstroom van A-junioren. Onze inschatting is dat ze niet nu al kunnen overstappen, maar we laten ze er al wel ‘aan ruiken. Structureel, als overbrugging, zal wekelijks een aantal A-junioren bij de selectie aanhaken. Dit voor de nodige ervaring, het kweken van meer fysieke weerstand en voor een hoge klassering van het 2e elftal. Eén van de doelen voor dit jaar is namelijk het 2e elftal naar een hoger niveau te krijgen. Met de komst van 5 nieuwe spelers (Xavier Gyina, Rick Willigers, Gino Boer, John van Loenhout, Jordy van de Bossche) voor de 1e selectie hebben we uitstekende vervangers die en goed kunnen voetballen en goed in de groep passen.”

De prognose?
“Met deze gretige en talentvolle groep proberen we de stabiliteit van na de winterstop vast te houden en wederom stappen in het groeiproces te maken. Naast verzorgd, attractief en aanvallend voetbal spreek ik dan als doelstelling uit een plaats bij de eerste 5 en, met een goede reeks, eventueel een periodetitel.”

Lees ook: John van Loenhout – Aan de hand van papa

 

Be Sociable, Share!