Minder kan meer zijn

Natuurlijk was het een domper en een zware ook toen SBC in het voorjaar de titel letterlijk uit de handen voelde wegglijden. Maar volgens Paul Neggers is er geleerd van de fouten. Of beter: de naïviteit. “We zijn daar in ieder geval nadrukkelijk mee bezig. De wedstrijd gaat nu op slot als we naarmate het einde nadert een voorsprong hebben. Genoeg is genoeg”, zegt de routinier aan de vooravond van de topper tegen lijstaanvoerder RPC.

Die niet echt als zodanig leeft binnen de selectie van de derdeklasser uit Son en Breugel. “Wij zijn zeker in dit stadium van het seizoen eerst en vooral met onszelf bezig. Waar en hoe kunnen we beter worden? Zoals dus dat op slot gooien van een wedstrijd als de situatie daar om vraagt. Als dat hele proces naar behoren verloopt, verzamel je automatisch een hoop punten en dat houdt dan weer in dat je op het einde hoe dan ook ergens om mee doet”, weet Neggers (31), de clubman die als individu eveneens op zoek is naar de ideale afstemming.

Anderhalf jaar geleden scheurde tijdens de nacompetitie ook het laatste gedeelte van zijn kruisband af. “Eerder was een scheuring van zestig procent vastgesteld, ik wist dat het kon gebeuren.” Pas sinds deze zomer maakt hij na de langdurige revalidatie daardoor weer deel uit van de hoofdmacht. “Nog altijd merk ik dat je er een flinke tijd uit bent geweest. Het is verklaarbaar, maar mijn niveau van voor de blessure heb ik nog niet bereikt. Het wenden en keren, het fijne balgevoel, het ritme; allemaal puntjes die beter kunnen.”

Status

Als één van de drie nestors in de voor het overige jonge hondengroep heeft Neggers gezien zijn ervaring hoe dan ook een meerwaarde. Alleen al in verbale zin. “De trainer verwacht van mij dat ik sturing geef aan de organisatie en de jeugd met hun drang naar voren. Ja, Őmer Kaya doet het prima. Hij is net als zijn voorganger Mark Lakwijk een echte voetbalman en hanteert een duidelijke lijn”,constateert Neggers, die met SBC ooit al eens in de tweede klasse acteerde. “Toen vlogen we er meteen weer uit. Vergeleken met destijds hebben wij als spelers en ook de vereniging in totaliteit duidelijk stappen gemaakt. Gezien de status die SBC door de jaren heen heeft opgebouwd, ook wat betreft organisatie en accommodatie, is een plaats in de tweede klasse een passend niveau, ja.”

Neggers licht de bekerwedstrijd van dinsdag eruit als voorbeeld. “Met een elftal dat grotendeels uit spelers van het tweede bestond, wonnen we (1-0) van tweedeklasser Nieuw Woensel. Dat zegt iets over de kwaliteit in de breedte. Er staan bij wijze van spreken elf voetballers klaar om de huidige spelers van het eerste te vervangen. Dat lijkt me een geruststellende gedachte, want met blessures en schorsingen krijg je in de regel sowieso te maken.”

Be Sociable, Share!