‘Met Geldrop naar de Hoofdklasse’

foto Eva de Bruijn

Hoewel de mogelijkheid niet ondenkbeeldig is dat Geldrop de stap naar de Hoofdklasse dit seizoen al maakt – de achterstand van de eersteklasser op koploper EFC is tenslotte ‘maar’ vijf punten – , is het bereiken van dat podium voor Frank Brands het grootste streven na zijn aanstelling als coach van de voormalige grootmacht in het amateurvoetbal.

De 43-jarige Rosmalenaar kon zijn verbintenis met Haarsteeg verlengen, maar het bestuur van de tweedeklasser wilde daarin geen ontsnappingsclausule opnemen. Waarna besloten werd na dit seizoen uit elkaar te gaan. “Mijn persoonlijke ambities wogen zwaarder dan de neiging naar zekerheid. Daardoor nam ik een bepaald risico, hoewel ik financieel natuurlijk niet afhankelijk ben van het voetbal. Ik wil nu eenmaal voor het hoogst haalbare gaan. Altijd, dus straks ook bij Geldrop.”

Pennings

Een toevallige ontmoeting bij PSV met Martien Pennings, technisch manager van Geldrop,  bracht de zaak aan het rollen. “Martien zei me toen dat Geldrop ook aan mij had gedacht en vervolgens kwam van het een het ander. Voor Kerstmis waren we in feite al akkoord. In verband met vakanties hebben we de formele afwikkeling doorgeschoven naar het nieuwe jaar. Ik ben heel blij met Geldrop, een club op en van niveau. Ondanks de lastige periode die het achter de rug heeft. Zij willen terug naar die Hoofdklasse en er is, binnen de grenzen van het realistische, best wat zijn mogelijk. Op termijn ook vanuit de eigen jeugd.”

Achter de schermen gaat Brands daar in samenspraak met de technisch manager en de zittende assistent-coach de komende maanden een eerste invulling aan geven. “Een drukke tijd, want dit alles mag en zal niet ten koste van Haarsteeg gaan. Mij is er alles aan gelegen om met die club een goeie tweede seizoenshelft te draaien”, refereert hij aan de stroeve heenronde.

Be Sociable, Share!