‘Met deze trainer heb ik wel een klik’

Dongen zal altijd zijn cluppie blijven. Zo woonde hij onlangs als ‘rustend’ lid bijvoorbeeld de ALV bij.  De matige start van de hoofdmacht inclusief de personele problemen in de voorhoede, is voor zijn vrienden extra aanleiding om over een terugkeer te bomen. Maar Sander de Bont vindt het goed zo. “Dongen heeft ook zonder mij kwaliteit genoeg en ik voel me kiplekker bij OSS’20. Waar de trainer wel vertrouwen heeft in mij.”

En dus voelt het voor De Bont momenteel alsof de klok een paar jaar is teruggezet. Toen hij met Dongen onder leiding van Roland Schuermans succesvol de weg naar de Hoofdklasse bewandelde. En hij als spits scoorde en vertrouwen genoot. Het is weliswaar nog vroeg in het seizoen, maar OSS ligt hoe dan ook aardig op schema met betrekking tot de Dongen-replica. Met De Bont in een prominente rol. Zes goals tot dusver in vijf wedstrijden en de koppositie voor zijn team in 1D. “Vanaf de voorbereiding loopt het al, ook buiten de lijnen. We hebben een ideale mix van jong en oud, van technische voetballers en knokkers. Het is leuk onder elkaar. Nee, de resultaten zijn daarbij niet allesbepalend.”

11 december

Twee keer winst in de komende drie duels levert voor OSS op eigen kracht alvast een prijsje op in de vorm van een periodetitel. “Wij zijn als team zo sterk. Of kunnen dat zijn. Dinsdag oefenden we tegen BVV. Voor rust stonden we met 0-3 achter. Speelden niet met het hart, slap. Tijdens de rust werd de trainer boos en zette ons op scherp. Eindstand 5-4.” De Bont maakte vier van de vijf Osse doelpunten. “Schuermans weet mij op de juiste manier te raken, dat is volgens mij het geheim”, bekent de Dongenaar, die OSS sowieso inschaalt voor een plaats in de top drie. “Het niveau is gewoon goed. Okay, het waren geen competitieduels, maar wij versloegen al ploegen als UNA, Schijndel en Brabantia. Op 11 december staat weer zo’n potje op de agenda. Dan spelen we tegen Dongen. Zullen we eens kijken”, grapt De Bont in de aanloop naar het thuisduel met HVCH. “Naar verluidt altijd een lastige tegenstander voor OSS, omdat zij de ruimtes klein maken en voorin over snelle spelers beschikken.”

Be Sociable, Share!