‘Met BVV naar de eerste klasse’

Alles was geregeld in Groningen, van een nieuwe club (DIO) tot en met een woning. Bas van den Berk moest alleen nog even ingeloot worden voor de studie Sportmanagement. Een formaliteit, dacht ook hij. Maar toen kwam de onheilstijding vanuit het Noorden: hij was uit- in plaats van ingeloot. Tijd voor plan B. In zijn woonplaats Den Bosch gaat Van den Berk werken, studeren en … voetballen. Bij BVV.

De Groningse domper is inmiddels verwerkt. Van den Berk (24) heeft emplooi gevonden bij Van Lanschot bankiers en start met een deeltijdstudie bedrijfseconomie. En hij gaat dus voetballen bij zijn oude club. “Toen ik begin dit jaar bij OJC mijn plannen aangaf, zijn zij logischerwijs naar alternatieven gaan zoeken. Hetgeen ook gerealiseerd is. Ik ging er zelf vanuit dat ik naar Groningen zou vertrekken. Gewoon voor de zekerheid heb ik me over laten schrijven naar BVV. Bij die club heb ik mijn jeugdjaren doorgebracht en speelt mijn broer Jori in het eerste met nog een aantal vrienden. En nu is het zoals het is. Groningen is afgeketst, OJC is compleet en ik ga hier voetballen.”

Ook als OJC alsnog aan de bel trekt? “Dan zal ik dat in overweging nemen, maar ik ga er niet vanuit dat dit gebeurt. Bovendien zie ik er de lol wel van in om met BVV een gooi naar het kampioenschap te doen. Het moet met deze groep talentvolle spelers mogelijk zijn om naar de eerste klasse te promoveren. In dat geval zal ik bij BVV blijven. Anders ga ik voor een ploeg op minimaal hoofdklassenniveau”, verzekert de middenvelder die in het verleden ook met Gemert en Nivo Sparta al op dat podium acteerde.

Be Sociable, Share!