Meer dan drie punten

foto Henk van Esch

Of hij verrast was, luidde de vraag. Nee, dat was Erik Meulendijk niet echt na de eclatante 2-4 overwinning van DSC bij de ongenaakbaar geachte koploper TEC. “Ik weet dat wij heel aardig kunnen voetballen, alleen zijn mijn spelers daar zelf niet altijd van doordrongen. In deze wedstrijd viel alles op zijn plaats voor ons. Het zat mee op bepalende momenten, maar we dwongen dat wel zelf af. En inderdaad, deze winst is meer waard dan alleen maar drie punten”, vindt de Kerkdrielse coach.

In Tiel voetbalde DSC zoals Meulendijk het graag ziet. Met lef en pressing op de bal, vol op de aanval. “Wij zijn minimaal gelijkwaardig aan een groot aantal clubs uit deze afdeling. Daar moeten we echter zelf van overtuigd zijn. Aanvankelijk was dat het probleem en de reden van onze stroeve start. Nu moeten we deze lijn voortzetten. Welnee, dat is geen extra druk. Daar kunnen de spelers volgens mij inmiddels wel mee omgaan. Een prijsje? Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar daar kijken we niet echt naar. Dat is iets voor de toekomst. Overigens denk ik dat TEC met twee vingers in de neus kampioen wordt, hoor. Ondanks zondag is dat verreweg de sterkste ploeg.”

De ex-prof van FC Den Bosch (op de foto in duel met Dennis Bergkamp) voelt zich prettig bij derdeklasser DSC. Niet voor niets verbond Meulendijk zich voor drie jaar aan de club. “Ongebruikelijk lang? De klik is er gewoon en dan zie ik niet in waarom niet. Ik werk hier met een over het algemeen jeugdige selectie, waar nog veel rek in zit. Jongens die je op bepaalde onderdelen nog helemaal kunt kneden, omdat ze nooit hoger hebben gespeeld. Daarnaast geniet ik het volledige vertrouwen van de clubleiding, heb veel vrijheid ook. En ik kan straks in alle rust mijn diploma TC1 gaan halen. Een raar fenomeen vind ik dat trouwens, zo’n papiertje. Het zijn regels van de KNVB, maar als ik morgen solliciteer naar een baan als directeur en ik word geschikt geacht, dan zou ik daar zonder opleiding toch gewoon kunnen beginnen?”

Be Sociable, Share!