Mamaar terug naar oude liefde

foto Jeffrey Oomens

foto Jeffrey Oomens

Mounir Mamaar voetbalt na de zomer weer voor Dongen. De 24-jarige vleugelaanvaller zocht nog geen jaar geleden zijn heil bij DESK. “Helemaal geen verkeerde club, maar het is daar anders. Niet geworden wat ik er vooraf van verwachtte. Ik miste Dongen en het voetbal in de Hoofdklasse. Die combinatie heeft de doorslag gegeven”, verklaart Mamaar zijn terugkeer op het oude nest.

Al zegt hij zelf dat het financiële aspect eveneens meespeelde. “Bij DESK zijn ze flink aan het bezuinigen. Waar niet en daar had ik ook best begrip voor. Maar voor mij hield dat op het laatst in dat ik straks voor niets diende te voetballen. Eerlijk gezegd vond ik dat nogal wat. Je hebt nog honderd dagen om een nieuwe club te vinden, werd me in reactie daarop te verstaan gegeven. Die opmerking was voor mij de druppel.”

Basisspeler

De lijntjes richting Dongen deden vervolgens hun werk. “Toen ik daar wegging, zeiden ze dat de deur voor mij altijd open zou staan. Dat bleek nu ook. We waren er snel uit. Veel concurrentie op de vleugels? Ja, maar daar loop ik niet voor weg. Bij DESK is die er ook. Basisspeler? In principe wel, hoewel de trainer best veel rouleert en je zodoende soms op de bank terecht komt. Maar over het algemeen ben ik tot nu toe best belangrijk geweest, vind ik. Ad van Seeters heeft ook geprobeerd me op andere gedachten te brengen, maar ja.”

Het ‘plaatje’ plus het ‘vertrouwde’ deden Mamaar anders besluiten. ”Het geeft me een goed gevoel om er straks weer bij te zijn. Ik ben weer toe aan het voetbal in de Hoofdklasse. Aan de automatismen in het spel bij Dongen. Ik ga ervoor knokken en mijn doelen herpakken. Ik weet nu wat ik gemist heb.”

Be Sociable, Share!