‘Mag allemaal wel wat steviger’

“Wisselvallig.” Het antwoord van Peter Geurts komt snel en resoluut. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer van Best Vooruit loopt het eigenlijk redelijk naar wens, hoewel de constantheidfactor iets hoger zou mogen. “Zal moeten zelfs. En dat kan, zie dinsdagavond”, verwijst Geurts naar het bekertreffen (1-3) met Kozakken Boys, waarin de eersteklasser de topklasser verdienstelijk partij bood.

“Meer dan. Wij lieten twee kansen op 2-0 liggen en maakten vervolgens een domme penaltyfout. Daarna was het over. Jammer, want een stuntje was niet geheel onmogelijk”, vindt Geurts, die zijn team de favoriet vanuit verdedigende stellingen tegemoet trad. “Normaal pas ik me niet zo snel aan, maar Kozakken Boys is natuurlijk een ander verhaal. Tegen zo’n ploeg ga je niet vol op de aanval spelen. Dat is vragen om een afstraffing.”

Normaal gesproken wenst Geurts echter uit te gaan van eigen kracht. “Ik houd van vastigheden binnen een team. Waarbij in het geval van dit Best Vooruit het verdedigende aspect een aandachtspunt is gebleken. Aanvallen is mooi en goed, maar de organisatie in defensief opzicht moeten we beter bewaken. Tot nu toe zijn we daar niet constant genoeg in. Kijk maar naar de balans na elf wedstrijden waarvan zes gewonnen, maar ook vijf verloren. Bovendien vind ik dat het allemaal wel wat steviger mag. En dan bedoel ik niet dat we moeten gaan schoppen, maar iets meer mannelijkheid in de duels mag wel.”

Geldrop

Hoe dan ook lijkt Best Vooruit aardig op weg om een herhaling van afgelopen seizoen te voorkomen. “Toen belandden ze in serieus degradatiegevaar en dat is niet voor herhaling vatbaar. Ik denk dat wij met dit materiaal mogen inzetten op een vijfde plaats, daar waar we nu ook staan. En wie weet wat er nog kan gebeuren als we erin slagen een serie neer te zetten. Als alles een keer meezit, zou Best Vooruit best weleens in de Hoofdklasse kunnen komen. Maar niet structureel. Daar is het beleid bij deze vereniging ook niet op afgestemd. Herkenbaar voetbal met zoveel mogelijk spelers uit Best en eigen gelederen. Zondag Geldrop? Eén van de vele duels in deze afdeling waarbij de krachtsverschillen miniem zullen zijn. Hoewel zij met name voorin veel kwaliteit hebben en daarnaast over ervaring beschikken, wordt het een fiftyfifty verhaal. Maar zoals ik al zei: wij gaan ons in ieder geval niet aanpassen…”

Be Sociable, Share!