Luis in de pels

Vooraf heette Nulandia de gedoodverfde degradant. Maar zo makkelijk komt de concurrentie niet af van de debutant. Met vier zeges op rij is de ploeg van Hans van Es zelfs hard op weg zich veilig te spelen. Hoewel de coach en middenvelder Willem van Santvoort niet teveel op zaken vooruit willen lopen. “Twee keer verliezen en we staan er weer bij, hoor!” Van Santvoort heeft desondanks genoeg vertrouwen in een positieve afloop. “Wij zijn moeilijk te kloppen.”

Teamspirit, de wil om voor elkaar te werken en zelfs door het vuur te gaan. Het zijn met name die eigenschappen die Nulandia sterk maken. Een onvervalste luis in de pels. Hoewel Van Santvoort, twee jaar geleden vanuit de jeugd overgeheveld naar de selectie, met klem stelt dat Nulandia zeker ook over voetballende capaciteiten beschikt. “Alleen komen we daar niet altijd aan toe. Misschien vanwege de druk sluipt er soms een bepaalde angst in de ploeg die ertoe leidt dat we het positiespel te makkelijk laten lopen. Maar er zit beslist voetbal in deze ploeg”, vindt de geboren en getogen Nulander, die met zijn type spel model staat voor de belangrijkste kracht van het team. “Hard werken, altijd willen winnen, doorzettingsvermogen. Dat zijn mijn sterke punten. Ja, de kans is groot dat je mij tenminste twee keer en als het moet meerdere keren tegen komt.”

Met name supporters attenderen de spelers op de stand in de derde periode. Daaruit blijkt namelijk dat Nulandia door de sterke reeks kansrijk is in de strijd om een plaats in de nacompetitie. “Feitelijk is dat ook zo, maar echt, daar houden wij ons als groep niet mee bezig. En als het straks dan toch zo blijkt te zijn, dan hebben we waarschijnlijk een dubbel feest. Want dan hebben we ook voldoende punten verzameld om klassenbehoud te bewerkstelligen.” Verder kijken is volgens Van Santvoort niet realistisch. “Deze klasse is echt het hoogst haalbare voor deze club. Natuurlijk blijf ik bij Nulandia, zoals iedereen zal blijven. Die verbondenheid maakt ons sterk. Ik wil niet zeggen dat wij allemaal vrienden van elkaar zijn. Maar we kennen elkaar door en door en het acceptatievermogen is groot.” Zondag ontvangt Nulandia hekkensluiter RCS. “Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen, hoewel dat trouwens geen slechte ploeg is.”

Be Sociable, Share!