Lol

Onder het genot van een drankje bekeek de selectie van Sint-Michielsgestel na een uurtje training tezamen de afstraffing van Oranje in Hamburg. Niet ter lering, en al helemaal niet ter vermaak. Misschien met een beetje zelfspot, met de spiegel gericht op de eigen prestaties. “Voorafgaand hebben we een vruchtbaar groepsgesprek gevoerd. Ik bespeurde onvrede en die kou is uit de lucht”, verzekert Marcel de Brouwer, de coach van het afgetekende slotlicht in 2F.

Eén luttel puntje harkte Gestel tot op heden bij elkaar. “We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. Dat zei Wim van der Horst ook toen hij me tijdens mijn vakantie vertelde dat hij bij Sparta had getekend en mij vroeg of ik er wat voor voelde om trainer van het eerste van Gestel te worden.” De Brouwer had zijn (nu voormalige) collega van FC Den Bosch al toegezegd dat hij het tweede elftal van Gestel ging doen. “Ik schrok, maar heb toch gesproken met het bestuur en uiteindelijk bleek ik de meest geschikte kandidaat.”

Vlekkeloos

En nu zit hij met de gebakken peren. Of? “Nee, zo zie en voel ik het absoluut niet. Vijf basisspelers zijn vertrokken. Daar had Wim anders ook mee te maken gehad. Daarnaast verliep de voorbereiding niet bepaald vlekkeloos. Na twee wedstrijdmomenten en met een handvol blessures stond de competitie al voor de deur. Vanaf het begin zijn we zoekende en dat zijn we momenteel nog. Er zijn verschillende wedstrijden geweest waarin puntenwinst beslist mogelijk was. Maar als je eenmaal in die hoek zit ….”

De Brouwer kan rekenen op een breed gedragen steun binnen de club en dat stemt hem positief. Nu de sluimerende irritaties binnen de vooralsnog uitgedunde selectie zijn weggenomen, kan het alleen maar beter gaan met Gestel. “Dat houd ik de spelers in ieder geval voor. Het klinkt misschien raar, maar het voetbal wordt steeds beter. Over de gehele linie vind ik dat we niet onverdienstelijk spelen. Als we dat kunnen vasthouden en wellicht uitbouwen, zie ik niet in waarom wij met name na de winterstop – wanneer iedereen hopelijk aan boord is – geen punten kunnen pakken. Zondag tegen koploper TEC, ja. Ook daarbij geldt dat we alleen maar kunnen winnen. Met de progressie in ons spel als uitgangspunt.”

Nooit gedegradeerd

Niettemin houden ze in Sint-Michielsgestel ernstig rekening met degradatie. “Ze raken in ieder geval niet in de war als dat straks zo mocht zijn. Maar zover is het nog niet. Ik was 25 toen ik begon als trainer en ben nog nooit gedegradeerd. Ik zal alles geven wat ik in me heb om dat zo te houden”, aldus de Waalwijker, die na vier jaar FC Dordrecht voor het derde seizoen de D onder 12 van FC Den Bosch onder zijn hoede heeft en in de docentenopleiding van de KNVB werkzaam is. “Met deze klus erbij is het helemaal één en al voetbal bij mij. Voor mij persoonlijk geen probleem. Waarom? Omdat ik er heel veel lol in heb. En zolang dat het geval is, kun je veel aan, hoor.”

Be Sociable, Share!