‘Leuk tussendoortje’

Een wedstrijd spelen tegen een betaald voetbalclub blijft voor veel amateurs een bijzonder iets. In dat kader ziet Piet Drijvers het duel tussen zijn Nemelaer en Roda JC dat op dinsdag 5 juli gespeeld wordt. “Een leuk extraatje in verschillende opzichten”, aldus de coach die de eerste van de twee geplande voorbereidingstrainingen letterlijk in het water zag vallen.

Door het noodweer werd geen bal getrapt en de terugreis vanuit Boxtel waar de Haarense selectie op het veld van ODC wilde oefenen, mondde uit in een soort survivaltocht met omgevallen bomen op de weg en straten die volledig blank stonden. “Per twitter en sms werd later duidelijk dat iedereen uiteindelijk veilig thuis was beland”, wist Drijvers, die nu nog één sessie over heeft om zijn mannen te prepareren voor Roda. “Dit moet een leuk tussendoortje worden. Proberen het Roda zo moeilijk mogelijk te maken, maar niet ten koste van alles. Ik laat alle twintig spelers voetballen die zijn opgeroepen. Ook om overbelasting te voorkomen, hoewel de meeste jongens in de maand juni best wel wat gedaan hebben. Hetzij in toernooitjes links en rechts en ook voor zichzelf.”

Drijvers bespeurt veel enthousiasme in Haaren rondom het duel met de eredivisionist. “Doordat er deze zomer geen WK of EK wordt gehouden, valt het mee met de voetbalverzadiging. Liefhebbers vinden het leuk om naar een potje voetbal te kijken, denk ik. Iedereen die Nemelaer een warm hart toedraagt, moet eerst en vooral genieten van het hetgeen dat komen gaat. Wij als groep pakken weer een leermoment mee”, trekt Drijvers de lijn alvast door richting 2 augustus wanneer het startsein wordt gegeven voor de reguliere voorbereidingsperiode en daaropvolgende nieuwe krachtproef in de eerste klasse. Die zal Nemelaer ingaan zonder Erik Vermeer. De aanvoerder bekijkt lopende het seizoen of hij zijn activiteiten binnen de eerste selectie alsnog gaat oppakken. Of dat hij definitief kiest voor zijn werk in combinatie met het spelen in een lager team.

Be Sociable, Share!