Langere termijn

Maarten van VugtMet titelkandidaat nummer één TEC begint voor OSS’20 zondag een reeks wedstrijden waarin de Osse eersteklasser zichzelf echt kan testen. “Ik zeg niet dat ik vraagtekens zet bij de weerstand in de duels die we tot dusver hadden, maar op basis van de veronderstelde krachtsverhoudingen binnen deze afdeling treffen we de komende periode een aantal teams dat vermoedelijk gaat meedoen om de bovenste plaatsen.”

Zoals naast TEC clubs als Vlissingen, Brabantia en Best Vooruit. Maarten van Vugt schaart OSS daar niet onder. Nog niet. “Los van het feit dat ik deze klasse in Zuid 1 hoger inschaal dan die in Zuid 2, zijn wij een ploeg in opbouw. Hebben tot nu toe behoorlijke vorderingen gemaakt, maar in zijn algemeenheid is het nog niet stabiel genoeg. Wat logisch is, afgezet tegen de vele mutaties binnen de selectie en de aanpassingstijd die je gewoonweg nodig hebt. Ook wat betreft de spelers die van een lager niveau instroomden. Eigenlijk beschikken we wat betreft de nieuwe spelers alleen met Tony de Groot over een speler die alles zo’n beetje al heeft meegemaakt in de top van het amateurvoetbal. Naast Martijn Kuipers, die er al was.”

Hoewel het optreden in met name de laatste wedstrijd bij BVV (1-1) weinig verheffend was en ondanks de favorietenrol die Van Vugt op de eerste plaats dus voor andere teams ziet weggelegd, had OSS het duel met TEC evengoed als lijstaanvoerder kunnen starten. “Want ondanks de opstartfase waarin we feitelijk nog zitten, vind ik dat we toch al lichtjes gemorst hebben. Dat geeft anderzijds ook wel aan dat deze selectie best wat in de mars heeft. Zo voetbalden we dinsdag na die matige pot bij BVV tegen hoofdklasser OJC (vriendschappelijk, 2-1 verlies) heel verdienstelijk mee. Het kan en moet allemaal nog wel beter, maar per saldo is OSS op de goede weg.”

Rek

Naar? “Uiteindelijk structureel meedoen in de top van de eerste klasse met uitzicht op meer. Dat is de insteek van de leiding en ons als staf. Met Osse jongens en met de verwachting dat het verloop straks achterwege blijft. Continuïteit. Daarop hebben we gezamenlijk het beleid op langere termijn afgestemd.  Stap voor stap bouwen. En rek zit er voldoende in, dat is voor mij alvast heel erg duidelijk”, verzekert de coach die voorheen met JVC Cuijk en Blauw Geel’38 werkzaam was in de hogere regionen en zodoende vanuit de praktijk kan redeneren.

Be Sociable, Share!