Laatste poging

Tot voor een paar weken dacht Jard de Langen dat zijn nabije voetbaltoekomst bij LONGA zou liggen. Ondanks een collectief matige tweede seizoenshelft voelde de 23-jarige doelman uit Breda zich prettig bij de Tilburgse eersteklasser. En toen kwam dat telefoontje van Ad van Seeters, de coach van DESK. “Ik ben het gesprek aangegaan en kwam tot de conclusie dat de drang om het nog één te proberen op een hoger niveau toch sterker aanwezig bleek dan ik vermoedde.”

De parttime belastingadviseur die op korte termijn zijn studie Fiscaal Recht verwacht af te ronden weet dat de kans aanwezig is dat hij straks in Kaatsheuvel op de bank beland. “Maar dat is natuurlijk niet mijn insteek. Ik wil de strijd aangaan om die plek onder de lat. En als later mocht blijken dat ik niet de beste man voor die positie ben, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd”, stelt De Langen, die bij NAC en FC Dordrecht aan het profmilieu rook en bij Baronie een jaar op hoofdklassenniveau keepte. In de zoektocht naar een doelman wist Van Seeters zich dat nog te herinneren. “Het ging toen lekker. Maar na de komst van Guido Van Sant verloor ik de concurrentiestrijd en zo belandde ik uiteindelijk bij LONGA.”

Met die club heeft De Langen (foto vv Baronie) nog een paar puntjes nodig om klassenbehoud te realiseren. “Uiteindelijk is dat door de omstandigheden ons doel geworden. Na acht wedstrijden stonden we nog mee bovenaan, maar vervolgens vielen de basisspelers vanwege blessures met bosjes tegelijk weg”, legt De Langen uit waardoor de terugval tot stand is gekomen. “Zondag tegen WSC hebben we op papier de grootste kans om ons op eigen kracht veilig te spelen. Daarna zal dat tegen Vlissingen en Brabantia een stuk moeilijker worden.”

Be Sociable, Share!