Kusters is geen tovenaar

Frank Kusters bekent dat hij de laatste tijd niet meer met plezier naar de trainingen van SCI  reed. En dat zegt heel wat bij het voetbaldier uit Den Bosch. “Ik stoorde me steeds meer aan de mentaliteit van een aantal spelers, waarvan ik wel afhankelijk was. Simpelweg vanwege het feit dat ik geen alternatieven had. Ik stond met de rug tegen de muur. Het bestuur kwam tot de conclusie dat het beter was om per direct te stoppen. Jammer, maar waarschijnlijk de beste oplossing voor beide partijen.”

Kusters wil geen kwaad woord over SCI zeggen. “Alle zaken zijn netjes afgehandeld. Puntje van kritiek is dat ik vind dat SCI realistisch moet zijn. Ze willen graag in die derde klasse blijven uitkomen, maar daarvoor is de selectie veel te krap. Sinds ik anderhalf jaar geleden ben gekomen, zijn zeven basisspelers vertrokken. Aanvulling was er nauwelijks en er is geen A1-junioren selectie waaruit ik eventueel kon putten. Desondanks verloren we in de competitie tot zondag maar twee van de negen wedstrijden. Voor mijn gevoel heb ik het maximale eruit gehaald. Maar met spelers werken die fysiek echt te zwaar zijn voor dit niveau, is geen doen. Want ik wil wel graag serieus met de sport bezig zijn.”

Elk nadeel heeft zijn voordeel. De ex-prof van FC Den Bosch heeft nu zijn handen vrij om alvast huiswerk te maken met betrekking tot volgend seizoen, als hij BLC zaterdag 1 onder zijn hoede heeft. “Ik stond op het laatst zes dagen per week op het veld, dat werd zelfs mij soms even te gortig. Even rust nu. Het perspectief met BLC is prima. Ik ken de hoogste jeugdteams al goed, omdat ik die de afgelopen seizoenen getraind heb. Met een aantal versterkingen erbij – zonder geldbuidel overigens zoals door sommigen wordt gesuggereerd – , moeten we straks de weg omhoog kunnen inslaan.”

Be Sociable, Share!