‘Kunnen elke ploeg verslaan, ook De Valk’

foto Eva de Bruijn

foto Eva de Bruijn

Het zijn sportief moeizame tijden voor de gebroeders Brands in het Eindhovense. “Ha, dat zou je mogen  stellen. Met uiteraard de kanttekening dat het voor Marcel bij PSV natuurlijk om een wezenlijk andere druk en dito belangen gaat. Maar we staan er beide nuchter in, hoor. Ik bedoel, je weet dat je in een opportunistische wereldje werkzaam bent”, zegt Frank, die met Geldrop stilaan in serieuze degradatieverwikkelingen is beland.

Waarbij er volgens de trainer uit Rosmalen – na de zomer in dienst bij Schijndel – overigens niets speelt dat er op wijst dat zijn positie ter discussie zou staan. “De neuzen staan nog allemaal dezelfde kant op, zoals dat heet, hè. De oorzaak van de mindere resultaten? We scoren de laatste tijd wat moeilijker dan voorheen. Er was een fase waarin twee van de eerste drie kansen binnen vielen. Nu hebben we bij wijze van spreken vijf kansen nodig om er eentje te maken. Daardoor komt de kwetsbaarheid achterin sterker naar voren. En dat heeft uiteindelijk dan weer tot gevolg dat het speelveld te lang wordt, dat het niet meer te belopen valt.”

Het feit dat Geldrop gedurende de laatste zes duels liefst vier keer met een rode kaart werd geconfronteerd, speelt volgens Brands ook een rol in de recente dip (5 gespeeld, 2 punten), maar heeft niets te maken met discipline. “Eerder met een gebrek aan slimheid, zoals zondag. Met al een gele kaart op zak is het niet handig om een duel met heel veel risico aan te gaan. Anderzijds hebben die veldverwijzingen ook te maken met dwalingen van de arbitrage, eerlijk is eerlijk. Er zat een paar zwaar dubieuze tussen. Niet voor niets werd één rode kaart geseponeerd. Per saldo maak je daarmee het verloop van de betreffende wedstrijden echter niet ongedaan.”

De Valk

Niet alleen arbeid maar ook een afdoende mate aan efficiency is nodig om voor de ommekeer te zorgen, denkt Brands. “Dat we het kunnen, hebben we eerder laten zien. Ik heb er volledig vertrouwen in dat we de situatie kunnen ombuigen. Vanzelf zal het echter niet gaan en de tijd begint nu te dringen. We kunnen met de hijgende concurrenten in de nek nog maar weinig laten liggen”, waarschuwt hij in de aanloop naar het treffen met De Valk, de eerste van de drie opponenten die Geldrop in de vier nog resterende duels op eigen veld bestrijdt. “Even afwachten hoe zij het er donderdag bij Halsteren vanaf brengen. Maar het zou dus kunnen dat De Valk bij ons kampioen kan worden. Een terechte kampioen, maar ik vind dat ze nog maar een weekje moeten wachten met de bloemen. Meen ik echt. Wij zijn namelijk in staat om van elke ploeg in deze eerste klasse te winnen, ook van De Valk.”

Be Sociable, Share!