Kratje bier

Het proces van gewenning is inmiddels geweest bij Nemelaer. De debutant in de eerste klasse had aanvankelijk moeite met de wetten die gelden op een hoger platform. “Ook te verklaren natuurlijk, maar sinds een paar maanden gaan we steeds beter voetballen en anticiperen we adequater op tactische details”, constateert Kevin van Kempen. De spits die de afgelopen jaren met grote regelmaat scoorde, maar wiens teller van deze jaargang eigenlijk pas in 2011 op gang kwam. “Er komen nu minder kansen en als je vervolgens niet scherp bent of het geluk ontbreekt, tja, dan sta je dus een tijdje droog.”

Dat droog staan heeft trouwens een dubbele bodem in de Haarense selectie. Aangezien Van Kempen (21) nogal flink uit de kluiten is gewassen, is de gedachte logisch dat bij het aantal treffers dat hij maakt ook een gedeelte uit kopgoals bestaat. Niets blijkt dus minder waar. “De trainer vond een hele tijd geleden al dat ik eigenlijk meer zou moeten scoren met het hoofd. Dat opperde hij in de kleedkamer en toen is het fenomeen geboren. Bij ieder kopdoelpunt schenkt de groep mij een kratje bier. Jazeker, ze hebben al een paar keer moeten trakteren. Dit seizoen na het duel met RCS.”

Het vertrouwen in het verwezenlijken van de doelstelling – handhaving – is groeiende bij Nemelaer. “Als je alles nog eens de revue laat passeren, hebben we in feite onnodig veel punten verspeeld, ook door onervarenheid. Ik heb het gevoel dat we daar van geleerd hebben en meer volwassenheid uitstralen. Kwalitatief is Nemelaer absoluut sterk genoeg om in deze afdeling overeind te blijven. Zondag tegen WSC, ja. Samen met Nuenen de ploeg waartegen wij nog niet gespeeld hebben. Wat ik links en rechts vernomen heb geen elftal waar wij bang voor hoeven te zijn”, accentueert Van Kempen het stijgende geloof in eigen kunnen.

Of is het nuchterheid, want ook over het feit dat Van Kempen als 14-jarige te horen kreeg dat hij de jeugdopleiding van RKC Waalwijk na twee seizoenen diende te verlaten – omdat er betere spitsen waren – reageerde hij destijds luchtig. “Nou ja, als ik daar geslaagd was, had ik dat mooi gevonden. Natuurlijk. Maar dan had ik niet als 14-jarige mijn debuut kunnen maken in het eerste van Nemelaer. En samen met je vrienden plezier maken en daarnaast ook presteren, is ook niets mis”, verwijst Van Kempen naar de drie promoties die hij met Nemelaer vanuit de vierde klasse al heeft meegemaakt.

 

 

Be Sociable, Share!