Krap, krapper, krapst

De switch naar een andere regio was een bewuste volgens Ton Cornelissen. “Puur vanwege de nieuwe inzichten. De regio Breda ken ik op mijn duimpje, maar het werkt verfrissend en inspirerend als je ook eens bij clubs snuffelt uit Den Bosch, Tiel en Bladel.” Met Oisterwijk als standplaats. “Ik ken en ondervind de beperkingen, maar dat maakt de klus bij deze club niet minder interessant.”

Als voormalig profvoetballer en ook als trainer had hij nog nooit vier keer achter elkaar verloren. Bah, alleen de gedachte al deed de goaltjesdief van weleer gruwelen. Toch is dat de realiteit waarmee hij geconfronteerd werd. Zodoende waren de eerste punten voor Oisterwijk ook in dat opzicht meer dan welkom voor Cornelissen en zijn ploeg. Want zondag staat de Oisterwijkse clash met Taxandria op de rol. “Het is nog vroeg, maar nu al een cruciaal duel.”

Overschrijvingsperiode

Los van de plaatselijke sentimenten neemt de eventuele winnaar immers tenminste voor even afstand van de kelder in de tweede klasse. “En zal het vertrouwen verder groeien. Want je begrijpt dat vier keer op rij verliezen in de koppies van de spelers ging zitten. Behalve tegen TEC zijn we niet één keer weggespeeld, maar soms kan het even tegen zitten. En soms juist niet, zoals zondag bij Bladella. En dan win je. Ik maak me meer zorgen over de langere termijn. De selectie was namelijk al krap en is nog krapper geworden. Tijdens de overschrijvingsperiode is een aantal zaken niet in ons voordeel verlopen. Spelers die toezegden, kwamen uiteindelijk niet. Putten uit de jeugd is niet mogelijk en vanuit het tweede is de aanvulling minimaal. Ik wist dat bij mijn aanstelling, kende het beleid, maar dit alles is wel de praktijk waar we nu mee te maken hebben.”

Spuigaten

Ter illustratie van het geschipper: zondag werkte Mitchell Zoontjes eerst een gedeelte met het reserveteam af alvorens naar Bladel af te reizen om daarna ook speelminuten in het eerste elftal te maken. “Het is hopen op niet nog meer tegenslag. Onlangs tegen Nulandia vond de scheids het nodig om acht gele kaarten en een rode te trekken, zij kregen vijf keer geel. Terwijl het absoluut geen schoppartij was. Het liep de spuigaten uit en ik vertelde de beste man in nette bewoordingen dat we op die manier geen spelers meer zouden overhouden. Kreeg ik rood. Later is dat gelukkig geseponeerd, maar de kaarten voor de spelers zijn blijven staan. Met als gevolg dat een aantal op scherp staat. En dat bedoel ik, dat kunnen wij in onze situatie eigenlijk niet hebben.”

Be Sociable, Share!