Korfbaluitslag

Handhaving is het doel van Dijkse Boys na de degradatie uit de Hoofdklasse inclusief leegloop. Daarin leken de Helmonders aanvankelijk aardig op weg, maar de laatste weken zit de klad erin. Met de wedstrijd tegen TOP als voorlopig dieptepunt.  “Ik vond TOP eigenlijk maar een matige ploeg en als je dan toch met 3-11 verliest, is dat alleszeggend. Met deze instelling winnen we niet eens van een veteranenelftal.”

Zegt Toon van Veen, de doelman die qua leeftijd (44) bij die oudjes zou kunnen spelen, maar nog immer de geest en motivatie van een jonge hond heeft. En er nog steeds eveneens geen doekjes om windt. Vanaf de kant zag Van Veen tandenknarsend toe hoe zijn team zich gewillig naar de slachtbank liet leiden. Noodgedwongen, want de keeper heeft een schorsing van zes duels aan de broek hangen. “Bij GSV kreeg ik een rode kaart. Ik plukte een bal uit de lucht en twee spelers botsten op elkaar. Volgens de scheidsrechter vanwege mijn gestrekte been, maar ik raakte niemand. Ben daarom in beroep gegaan en daarna nog eens, maar vrees dat ze niet naar mij luisteren. In dat geval heb ik nog drie wedstrijden te gaan.”

Collectief

Eerzuchtig als hij is vermeldt Van Veen nog snel even dat hij bij GSV bij een 0-0 stand van het veld verdween. Uiteindelijk werd het daar 5-0. Vier keer stond Dijkse Boys nadien met lege handen. De prominente aanwezigheid van de vuurvreter kan Dijkse Boys dus eigenlijk niet missen. “Vooropgesteld, deze afstraffing tegen TOP lag beslist niet alleen aan mijn vervanger. Hoewel ik vind dat Rachid Oulaassi kilo’s teveel met zich meesjouwt. Binnen een paar minuten stonden we al met 0-2 achter. Pierre Butela schoot vervolgens een vrije trap prachtig binnen en dan denk je: het kan nog. Niet dus. Met zo’n instelling kom je nergens. Dat wij er toch nog twee maakten, toont aan dat TOP heus geen wonderploeg heeft. Zij kregen gewoonweg alle tijd en ruimte. Tja, dan is er geen kunst aan, hè. De geschorste Johan van der Laak was er net als ik niet bij, dat scheelt. De selectie is bovendien smal. We moeten nu karakter tonen, weer als een collectief gaan voetballen en samen door deze periode komen. Dan kan ook dit Dijkse Boys de benodigde puntjes pakken.”

Be Sociable, Share!