Konings promoveert hoe dan ook

Na tig jaar Heeze wilde Tom Konings vorig seizoen eens wat anders. Hij koos voor Rood Wit Veldhoven, daar waar een aantal vrienden speelde. De start was aarzelend, maar daarna heeft Koning met Rood Wit de juiste cadans gevonden en behouden. Donderdag en zondag strijden de Veldhovenaren met Nulandia om een plaats in de eerste klasse. Konings zelf heeft promotie hoe dan ook al te pakken. Weer andere vrienden bevolen hem met succes aan bij hoofdklasser De Valk.

In Valkenswaard is het bedoeling dat Konings (27) de linkerflank van offensieve impulsen van achteruit gaat voorzien. Dat heeft de voormalige linksbuiten tijdens het sollicitatiegesprek opgemaakt uit de woorden van coach Paul van der Palen, die eveneens gecharmeerd was van de linkspoot. “In de jeugd was ik ooit topscorer en tot aan de eerste jaren bij de senioren maakte ik geregeld een goaltje. Nu is dat een stuk minder geworden.” Logisch, want hij is tegenwoordig verdediger. “Een voetballende verdediger, hoewel ik ook als middenvelder kan spelen, hoor”, legt Konings de link met zijn zaalvoetbalactiviteiten. “Ik blijf straks gewoon bij Verest Sport voetballen.”

Voor de korte termijn gaat de focus eerst op Rood Wit en de nacompetitie. “Het staat al een tijd goed bij ons. Na acht wedstrijden hadden we acht puntjes, maar daarna heeft Rood Wit nog maar twee keer verloren. Van Nulandia weet ik niets, behalve dan dat ze Haarsteeg hebben uitgeschakeld en dat zegt iets over hun sterkte. Ik vond Haarsteeg namelijk de beste ploeg van onze afdeling. Maar de relevante informatie zal ons ongetwijfeld verschaft worden. Hoewel wij meestentijds toch wel van onze eigen kracht uitgaan. Dat we eerst uit spelen kan een voordeel zijn. Dan hebben we de nastoot in ieder geval op ons eigen kunstgras. Het is alleen te hopen dat het zondag niet te warm is. Want anders is het geen pretje om op die ondergrond te voetballen.”

Be Sociable, Share!