Koning van de Kempen
EFC baart opzien in de eerste klasse C. Zondag ontvangt de plaatselijke trots als koploper nummer twee Goes. Ongeacht het resultaat kan EFC sowieso terugkijken op een geweldige eerste seizoenshelft. Wat is het geheim achter deze dorpsclub, die zich voor aanvang van deze competitie handhaving ten doel stelde..?
Eersel , de parel van Brabant en één van de acht Zaligheden. Er is daar de afgelopen jaren toch wel het een en ander veranderd. Door een gemeentelijke herindeling behoren Duizel en Steensel sedert 1923 tot de gemeente Eersel. In 1997 werden daar Vessem, Knegsel en Wintelre aan toegevoegd. Deze kerkdorpen samen hebben ongeveer 18000 inwoners. In de kern Eersel zelf stond de teller op 1 januari 2011 op 4800 mannen en 4771 vrouwen. Totaal dus iets meer dan 9500 inwoners.
Hoe is het toch mogelijk dat zo’n dorp een voetbalclub heeft die op 1e klasse niveau acteert en daarin bovendien een aardig woordje meespreekt? Enkele jaren geleden diende de club zich te meten met Bergeijk en Hapert, terwijl op dat moment Bladella en Reusel Sport in een hogere klasse speelden. Nu kan er geen enkel Kempisch dorp meer tippen aan EFC.
Wat is er gebeurd ?
Het bestuur van EFC vond 15 jaar geleden dat er iets moest gaan gebeuren bij de club. Er liepen in hun ogen voldoende goede spelers rond, maar dat kwam niet tot uiting in het niveau waarop het eerste elftal acteerde: de 5e klasse Zuid I. In het eerste jaar als voorzitter van de club lichtte Huub Heusschen de organisatie door. De geboren Maarstrichtenaar en in Eersel blijven hangen na het vinden van zijn echtgenote kwam tot de conclusie dat EFC een leuke vereniging was, maar zonder een goede structuur. Iedereen deed op zijn manier stinkend zijn best maar dat gebeurde niet aan de hand van een bepaalde visie. Er moest dus iets gaan veranderen. Niets forceren, geen gekke dingen doen, maar stap voor stap zaken verbeteren.
Klik hier voor het volledige interview op amateurvoetbaleindhoven.nl, partner van Sportkwadraat.